Europa liga: Juventus slavio u gostima, hattrick Angela Di Marie

0
Radiosarajevo.ba
Europa liga: Juventus slavio u gostima, hattrick Angela Di Marie
Foto: EPA - EFE / Angel di Maria

Sjajni Argentinac Angel di Maria zabio je hattrick protiv Nantesa.

Nakon što je Nicolo Fagioli oteo loptu od odbrane, Juventus je golom Angela Di Marie poveo u 7. minuti protiv Nantesa. Francuzi nastavljaju susret s igračem manje kada je sudija pokazao crveni karton Nicolasu Palloisu u 18. minuti, penal za Juventus. Di Maria je bio precizan, 0:2 za goste. Hattrick je postigao u 78. nakon asistencije Vlahovića.

U nesrećnoj 13. minuti za Monaco, gol Floriana Wirtza doveo je Bayer Leverkusen do vodstva. Šest minuta kasnije Monaco izjednačuje penalom Wissama Ben Yeddera. No, Argentinac Exequiel Palacios je doveo Bayer opet do vodstva golom u 21. minuti. Amine Adli proširuje vodstvo u 58. minuti, 1:3. Breel Embolo vraća Monaco u igru golom u 84. minuti, igraju se produžetci.

EUFOR uputio važnu poruku političarima u BiH

EUFOR uputio važnu poruku političarima u BiH

Sporting CP je došao do vodstva golom Sebastiana Coatesa u 21. minuti protiv FC Midtjyllanda. Sporting nastavlja dominaciju u drugom poluvremenu golovima Pedra Goncalvesa u 50. i 77. minuti. Autogol Stefana Gartenmanna za konačnih 0:4.

PSV Eindhoven je slavio protiv Seville 2:0. De Jong u 77. i Fabio Silva u 90+5. minuti.

U sklopu Konferencijske lige, Partizan je poveo protiv Sheriffa u 14. minuti, gol je postigao Queensy Menig, asistirao je Ricardo Gomes. No, Cedric Badolo jedanaestercem izjednačuje u 22. minuti. Mouhamed Diop dovodi goste do prednosti pred poluvrijeme u sudijskoj nadoknadi, 1:2. Diop nastavlja u drugom poluvremenu, gol u 47. minuti, 1:3.

Autogol Franca Russa donosi prednost Anderlechtu protiv Ludogoretsa Razgrada u 13. minuti. Yari Verschaeren u 68. zabija za 2:0. Nascimento Rodrigues u 71. smanjuje razliku za 2:1. U toku su produžetci.

CFR Cluj i Lazio, te Dnipro i AEK Larnaca su igrali bez golova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije