Ermedin Demirović za Radiosarajevo.ba: 'Želim razuvjeriti ljude i odvesti reprezentaciju na EP'

1
A. Vatreš
Ermedin Demirović za Radiosarajevo.ba: 'Želim razuvjeriti ljude i odvesti reprezentaciju na EP'
Foto: Bundesliga / Ermedin Demirović

Bliži se 'Dan D' za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, koja će preko baraža pokušati izboriti historijski plasman na Europsko prvenstvo.

Prvi protivnik Zmajevima bit će Ukrajina (21. mart), a potom bi u slučaju eventualnog plasmana u finale (26. mart) igrali protiv Izraela ili Islanda.

Nestrpljivo iščekivanje

Jedan od glavnih aduta našeg tima za predstojeće akcije je Ermedin Demirović (25), koji igra fudbal života u Bundesligi, gdje je trenutno četvrti strijelac šampionata (14 golova).

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Napadač i kapiten Augsburga je za portal Radiosarajevo.ba govorio o velikom izazovu koji je pred njim i njegovim saigračima, te važnosti utakmica koje slijede.

"Ne mogu opisati riječima koliko čekam tu utakmicu. Svaki dan pričam o tome sa svojima, bratom, curom... Hoću da pokažem da sve ono što trenutno radim ovdje u Bundesligi mogu i u reprezentaciji. Dosta ljudi je sumnjalo i sumnja u mene, misle da igram dobro i zabijam golove samo u klubu. Cilj mi je da ih razuvjerim i pomognem reprezentaciji da ode na EURO", rekao je Demirović za Radiosarajevo.ba.

Ermedin Demirović

Zmajevi će polufinalni meč igrati na Bilinom polju, a i u eventualnom finalu bi bili domaćini, ovaj put na Grbavici. Demirović smatra da će domaći teren biti naša velika prednost.

"Normalno da je to prednost. Igramo pred svojim ljudima, prijateljima, porodicom, tako da će to možda biti taj neki 'extra push' za svakog našeg igrača".

S Ukrajinom smo igrali dva puta u skorijem periodu, a Demirović smatra da će sada biti skroz drugačije.

"Te utakmice će nam pomoći zato što smo dijelom upoznali ekipu, ali mislim da će sada biti skroz drugačije. Drugi je pritisak, važniji ulog. Mislim da trebamo gledati više na nas, nego na sve ostale ekipe koje su tu".

Razgovor sa selektorom

Selektor Savo Milošević na njega je ostavio dobar utisak.

"On je prvi selektor koji je došao ovdje u Augsburg da popriča sa mnom u vezi cijele situacije. Pričali smo šta trebamo uraditi da bi imali tu dobru utakmicu protiv Ukrajine. Na mene je ostavio dobar utisak i mislim da je dobar za ekipu".

Sa selektorom je također razgovorao o svojoj poziciji u reprezentaciji i načinu na koji najviše može doprinijeti ekipi.

"Ja sam špic i rekao sam to svakom treneru koji me je stavio na krilo ili bilo gdje drugo. Mogu igrati iza špica, ali sam igrač koji igra u sredini. Mislim da mi je to najbolja pozicija, gdje mogu biti od najveće koristi ekipi. Selektor to zna, bio je ovdje, rekao sam to i njemu, tako da ću vjerovatno igrati na svojoj poziciji u baražu".

Ermedin Demirović i Edin Džeko

Odličnim igrama Demirović je privukao pažnju brojnih klubova i sve češće se priča o njegovom transferu. Spominjala se Borussia Dortmund, a sada i Bayern Munchen. Pitali smo ga gdje bi volio nastaviti karijeru.

"Iskren da budem, nisam još razmišljao o tome. Znam da dobro ide, čim se interesuju veliki klubovi. Ne mislim sad na transfer. Naravno da mi je cilj da nekad igram Europu ili Ligu prvaka, ali sve u svoje vrijeme. Još sam u Augsburgu i ne bih trebao razmišljati o drugim ekipama", dodao je Demirović u razgovoru za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije