Eriksen otvorio dušu: U Tottenhamu sam bio crna ovca

Radiosarajevo.ba
Eriksen otvorio dušu: U Tottenhamu sam bio crna ovca
Foto: EPA - EFE/ Radiosarajevo.ba / Christian Eriksen

Christian Eriksen je po dolasku u Inter iz Tottenhama ove zime za 20 miliona eura dao veliki intervju za BBC u kojem se osvrnuo na karijeru u Spursima.

Danca se u svakom prijelaznom roku povezivalo s transferom u neki veći klub, ali je Eriksen ostao u Tottenhamu sve do ovog januara kad je napokon promijenio klub.

"Laknulo mi je. Zadnje dvije godine bile su mi jako teške u Engleskoj. Samo se pričalo o tome kad odlazim i gdje. Ljudi bi me sretali na ulici i rekli mi 'Sretno, hvala ti', a ja sam i dalje bio igrač Tottenhama. Situacija je bila vrlo čudna i drago mi je da sam promijenio sredinu i da mogu početi novo poglavlje", rekao je Danac pa nastavio:

"Bio sam krivac za jako puno stvari, često i za one s kojima nisam imao veze. Bio sam crna ovca u toj momčadi. Čitao sam kako sam ja krivac za lošu atmosferu u svlačionici. U intervjuu sam rekao da želim otići jer se više ne osjećam dobro u Tottenhamu i onda sam dobio još više kritika."

Već je debitirao za Inter, a ovog vikenda čeka ga veliki derbi s Milanom.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije