! / Epilog nereda u Mostaru: Povrijeđene dvije osobe, oglasili se i iz Veleža

08. 08. 2020. u 13:07:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 143

FK Velež na putem Facebooka osudio navijačke nerede koji su se jutros desili u Mostaru, a na dan velikog mostarskog derbija koji se igra protiv Zrinjskog

Prema prvim informacijama, pedesetak navijača Zrinjskog krenulo je u huliganski pohod u Fejićevoj i ulici Huse Maslića u Mostaru. 

„Ultrasi“ su oko 8:20 sati u pohod krenuli preko Šemovca i Starog mosta, a potom su, došavši u Fejićevu ulicu počeli bacati pirotehnička sredstva, kamenice.

Ovom prilikom povrijeđene su dvije osobe, a osim nekoliko vozila koja su bila parlirana, oštećen je i policijski automobil.

"Vijest da je jutros veća grupa huligana napravila nered i oštetila privatnu imovinu, iskreno nas je rastužila. 

Sa ovim huliganskim činom narušena je i atmosfera pred gradski derbi, sportski događaj koji bi trebao biti ponos grada, događaj u kojem smo trebali uživati u nogometu, nakon duže pauze. Iskreno se nadamo da će stati na ovome te da se ovakvi i slični događaji neće ponoviti.

Ovim putem apelujemo na organe sigurnosti da pojačaju kontrole i mjere kako bi se svi građani Mostara osjećali sigurnije", poručili su iz Veleža. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA