! / Englezi imaju ideju kako završiti sezonu: Mogli bismo konačno uživati u 92 susreta

30. 03. 2020. u 09:26:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 9

Englezi su tokom vikenda raspravljali o idejama za nastavak sezone, a Independent ekskluzivno donosi vijest da bi se preostali mečevi Premier lige mogli nastaviti u izolovanim kampovima.

Ideja da se sezona nastavi “iza zatvorenih vrata” i dalje se čini najvjerovatnijom, ali sve više se govori da bi se preostale 92 utakmice mogle odigrati u izolovanim kampovima, prenosi SCSport.

Ogromni ugovori za TV prava i ostali finansijski problemi napravili su veliki pritisak na klubove da završe sezonu. Independentu je rečeno da postoji plan za prijenos svake utakmice, s pregršt utakmica svakodnevno tokom juna i jula.

Da bi ispunili plan klubovi i njihovo osoblje moraju biti zatvoreni u izolovane kampove daleko od svojih porodica. Nešto poput održavanja velikih međunarodnih takmičenja, samo što bi bilo uvedeno testiranje i totalni karantin.

Cilj je spriječiti rizik od koronavirusa, jer bi samo jedan slučaj morao upropastiti cijeli plan. Tako da, osim igrača i stručnih štabova u izlovanim kampovima bili bi i svi ostali dužnosnici, snimatelji, novinari…

NEMA KOMENTARA