Engleska i Belgija igraju za prvo mjesto, Kolumbija sa Senegalom

Radiosarajevo.ba
Engleska i Belgija igraju za prvo mjesto, Kolumbija sa Senegalom
Foto: AA / Engleska - Panama
Posljednje četiri utakmice grupne faze Svjetskog prvenstva u fudbalu koje se igra u Rusiji bit će odigrane danas. Na teren će prvo ekipe iz grupe H, a večeras nas očekuje derbi za prvo mjesto u grupi G između Engleske i Belgije.

Prvi na teren izlaze reprezentacije iz grupe H. Senegal koji dijeli prvo mjesto s Japanom (po četiri boda) odmjerit će snage s Kolumbijom (tri boda). Senegalu je dovoljan jedan bod da izbori mjesto među 16 najboljih reprezentacija svijeta, dok je Kolumbija sigurna s trijumfom.

Selektor Senegala moći će računati na sve fudbalere u ovom susretu, dok će Kolumbija igrati bez Aguilara. Senegal može i s porazom u drugi krug, ali samo pod uvjetom da Japan s većom razlikom izgubi od Poljske koja se oprostila od prvenstva (bez bodova).

U grupi G sve je poznato osim prvoplasirane ekipe. Nakon dva odigrana kola Panama i Tunis su bez bodova, dok Engleska i Belgija imaju po šest bodova i večeras će igrati za prvo mjesto u grupi. Obje reprezentacije imaju identičnu gol-razliku i isti broj postignutih pogodaka, pa bi u slučaju remija u ovom susretu prvoplasiranu ekipu mogo odlučiti fair-play. Trenutno je u maloj prednosti Engleska s jednim žutim kartonom manje. Tunis i Panama igrat će za prestiž.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije