Ekskluzivno | Zoran Zekić: 'Radujem se dolasku na klupu FK Sarajevo'

3
A. Sokolović
Ekskluzivno | Zoran Zekić: 'Radujem se dolasku na klupu FK Sarajevo'
Foto: FC Sheriff / Zoran Zekić

Ponoćna nogometna vijest i 'zemljotres' među navijačima Fudbalskog kluba Sarajevo kada se saznalo da je Zoran Zekić (50) novi trener tima s Koševa.

Vijest je, uz obaveznu notifikaciju, stigla sa zvanične stranice Bordo kluba.

Ukratko glasila je ovako...

U bh. gradu počela berba lubenice za domaće tržište: Cijena bi mnoge mogla iznenaditi

U bh. gradu počela berba lubenice za domaće tržište: Cijena bi mnoge mogla iznenaditi

"Upravni odbor na sjednici održanoj u srijedu uvečer, 12. juna, imenovao Zorana Zekića za novog trenera.

Zoran Zekić će tako naslijediti Simona Rožmana na klupi FK Sarajevo, a u glavni grad BiH dolazi zajedno sa svojim članovima stručnog štaba.

Sretno, Zeka", objava je sa zvanične stranice FK Sarajevo.

Ko je Zoran Zekić?

U dosadašnjoj karijeri trenirao je moldavski Sheriff, mađarski Diosgyor, albanski Partizani. U Hrvatskoj je vodio Slaven Belupo i Osijek.

U bogatoj trenerskoj karijeri zapisano je da je sa Sheriffom osvojio tri trofeja – ligu i dva Kupa.

Posljednji angažman imao je u NK Osijek. S ovim klubom je zauzeo četvrto mjesto u Hrvatskoj i odveo ga u kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Nije ostao u ovom klubu.

Zoran Zekić je novi trener FK Sarajevo

Zoran Zekić je novi trener FK Sarajevo

Stariji navijači FK Sarajevo pamte da je Zoran Zekić u igračkoj karijeri nosio dres Bordo kluba. Potpisnik ovih redova imao je priliku uvjeriti se u njegove nogometne kvalitete kao centarfor.

Pozitivno mišljenje o Zekiću, kao treneru i nogometašu dao nam je i Vlatko Glavaš, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji se sa Zoranom družio u Osijeku.

"Zoran je odličan momak, imao je zapaženu i nogometnu karijeru. Problem je bio što je u njegovo vrijeme Dimitru Mitu bio zvijezda NK Osijeka, pa je imao manju minutažu. Zaslužio je bio veću", priča nam u četvrtak ujutro, 13. juna, Vlatko Glavaš.

Zanimalo nas je Vlatkovo mišljenje o Zekiću kao treneru...

"Napravit će pomak u FK Sarajevo, u to sam uvjeren. Zekić zna raditi, zna se i nametnuti kao trener. Očekujem da tim s Koševa s njim na klupi ponovo bude kandidat za titulu. U to će uvjeriti navijači Sarajeva veoma brzo", kazao je Glavaš za Radiosarajevo.ba.

Prvi razgovor za jedan medij iz BiH

Zanimljivo, Zoran Zekić je prije tri godine, 2021., bio kandidat za trenera Bordo tima. Da bismo od njega čuli prve dojmove, jutros smo ga kontaktirali i u prvom razgovoru za jedan medij iz Bosne i Hercegovine nakon potpisa za FK Sarajevo je rekao...

Ismir Mirvić se obratio navijačima FK Sarajevo: "Najbolje vrijeme tek dolazi"

Ismir Mirvić se obratio navijačima FK Sarajevo: "Najbolje vrijeme tek dolazi"

"Drago mi je da se ponovo čujemo. Dolazim u Sarajevo sa oduševljenjem. U ovom trenutku, zbog dogovora sa klubom ne smijem ništa više kazati. Bit će prilike kada dođem u Sarajevo", naglasio je Zekić.

FK Sarajevo će Zorana Zekića predstaviti u ponedjeljak, 17, juna. Da ne bismo ugrozili njegov dogovor sa čelnicima FK Sarajevo, na kraju razgovora smo postavili samo jedno pitanje - da li se raduje dolasku na Koševo...

"Da, svakako... Kao bivši igrač lijep je osjećaj. Radujem se dolasku na klupu FK Sarajevo", kazao je Zoran Zekić za portal Radiosarajevo.ba. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije