Ekskluzivno: Sarajevo protiv BATE Borisova ili Rosenborga igra na Grbavici?

A. S.
Ekskluzivno: Sarajevo protiv BATE Borisova ili Rosenborga igra na Grbavici?
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ekskluzivno: Sarajevo protiv BATE Borisova ili Rosenborga igra na Grbavici?

Fudbalski klub Sarajevo susret trećeg pretkola Europske lige protiv BATE Borisova ili Rosenborga (prvi susret 2:1 za BATE, op. a.) igrat će na Grbavici, ekskluzivno saznaje Radiosarajevo.ba.

Potvđeno nam je da su u Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA) odmah stavili da će Sarajevo jednog od dva rivala dočekati na Bilinom Polju u Zenici, jer su automatizmom povukli raniji prijedlog tima s Koševa, koji je dostavljen još prošle sezone.

Koševo ne ispunjava uslove: FK Sarajevo pronašao stadion za narednu europsku utakmicu

Navijači se pitaju: Kome smeta FK Sarajevo

Kako saznajemo, FK Sarajevo je stadion u Zenici ranije prijavljivao kao rezervnu opciju, jer u to vrijeme Grbavica nije ispunjavala uvjete druge kategorije. 

Tako u FK Sarajevo od jutros već razmišljaju da 8. avgusta na Grbavici igraju utakmicu 3. prekola kvalifikacija Europske lige, protiv BATE Borisova ili Rosenborga.

"Jutros smo saznali da stadion Grbavica ispunjava uvjete kategorije 3, tako da su velike šanse da na Grbavici dočekamo jednog od dva rivala umjesto da idemo u Zenicu. Iskreno, i finansijski nam je Grbavica isplativija od Bilinog polja i skoro ćemo sigurno igrati na stadionu Željezničara", potvrdio je za Radiosarajevo.ba

U toku naredna 24 sata će prema UEFA-i iz FK Sarajevo otići dopis sa željom promjene domaćinstva. 

"Još ćemo malo gledati finanijske uvjete, ali uvjeren sam da ćemo izabrati Grbavicu", dodao je naš sagovornik. 

Podsjetimo, najbolje klasificirani stadioni u BiH su Bilino polje u Zenici, Grbavica u Sarajevu i Pecara u Širokom Brijegu. To su stadioni treće kategorije i ispunjavaju uvjete za odigravanje utakmica trećeg kola kvalifikacija i play-offa UEFA Lige prvaka i Europske lige kao i kvalifikacionih reprezentativnih susreta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije