Ekipa snova: Goal.com izabrao idealni tim Bosanaca Bundeslige

Radiosarajevo.ba
Ekipa snova: Goal.com izabrao idealni tim Bosanaca Bundeslige
Foto: UEFA / Misimović i Džeko, šampioni s Wolfsburgom

Njemačka stranica internacionalnog fudbalskog portala Goal.com izabrala je idealni tim sastavljen od bh. fudbalera koji su nastupali i nastupaju u Bundesligi. Nažalost, osim Ermina Bičakčića i Vedada Ibiševića, svi ostali igrači iz "idealnih 11" više ne nastupaju u Bundesligi ili su okačili kopačke o kiln.

Kako Goal.com vidi "idealnih 11 Bosanaca"? Na golu je Tomislav Piplica (bivši golman Energie Cottbusa), u odbranbenoj liniji nalaze se Emir Spahić (Bayer Leverkusen, HSV), Ermin Bičakčić (Stuttgart, Eintracht Braunschweig, Hoffenheim) i Sead Kolašinac (Schalke).

U srednjem redu su Hasan Salihamidžić (HSV, Bayern, Wolfsburg), Zlatan Bajramović (St. Pauli, Freiburg, Schalke, Eintracht Frankfurt), Sejad Salihović (Hertha, Hoffenheim, HSV) i Zvjezdan Misimović (Bayern, Bochum, Nurnberg, Wolfsburg), dok napadački trio čine Sergej Barbarez (Hansa, Borussia Dortmund, HSV, Bayer Leverkusen), Edin Džeko (Wolfsburg) i Vedad Ibišević (Alemania, Hoffenheim, Stuttgart, Hertha).

Goal.com je dao i moguće rezerve: Mensur Mujdža, Demir Hotić, Marko Topić, a možda je na spisku bilo mjesta i za igrače iz BiH koji su u Bundesligi nastupali s jugoslovenskim pasošem - Envera Marića, Predraga Pašića, Idriza Hošića…

Idealnih 11 - undefined

Foto: Goal.com

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije