Ekipa Dinama se vraća iz Atine u Zagreb, UEFA još uvijek 'šuti'?

0
Radiosarajevo.ba
Ekipa Dinama se vraća iz Atine u Zagreb, UEFA još uvijek 'šuti'?
Foto: Facebook / Dinamo Zagreb

Nakon što je Uefa odgodila prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka, između AEK-a i Dinama, zbog tragičnog događaja i ubistva grčkog navijača, nogometaši hrvatskog prvaka već tokom utorka stići će u Zagreb.

Grčki mediji prenijeli su vijest kako se utakmica između AEK-a i Dinama odgađa. Zatim su istu obavijest saopštili i na Dinamovim stranicama, dok UEFA još uvijek nije objavila ništa.

Pogotovo ne kada bi se utakmica ova dva kluba trebala odigrati. I zato se opet ravnamo prema informacijama grčkih medija, koji sugeriraju kako će se prva utakmica između Dinama i AEK-a odigrati 15. augusta, u terminu u kojem je trebala biti uzvratna utakmica u Zagrebu.

Znate li koji su bh. igrači bili najbolji strijelci jugoslovenske fudbalske lige?

Znate li koji su bh. igrači bili najbolji strijelci jugoslovenske fudbalske lige?

Zatim bi se tri ili četiri dana kasnije uzvrat odigrao u Atini.

Stvar je što je UEFA-in kalendar maksimalno ispunjen te je malo manevarskog prostora, a Liga prvaka sigurno se neće odgađati, to jest prilagođavati Dinamu i AEK-u.

Naime, zna se i da se utakmice play-offa, u kojima pobjednika ovog ogleda čekaju okršaji s belgijskim Antwerpom. Te su utakmice na rasporedu 22. ili 23. augusta u Deurneu, a uzvrat 29. ili 30. augusta u Zagrebu ili Ateni, prenosi tportal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije