Pobjeda i golovi protiv Fenerbahčea među najdražim u karijeri

Anadolija
Pobjeda i golovi protiv Fenerbahčea među najdražim u karijeri
/ Anadolija
Edin Višća briljirao je u dresu Istanbul Basaksehira sa kojim je u Super ligi Turske izborio plasman u kvalifikacije Europske lige.

Najbolji je igrač kluba, s najvećom minutažom, u sezoni u kojoj je postigao 16 golova u prvenstvu, kojima je dodao i pet asistencija.

Sjajnu sezonu bh. reprezentativac okrunio je u meču 32. kolu Prvenstva Turske, kada je s dva gola praktično odlučio prvaka.

Trijumf Istanbul Basaksehira nad velikim Fenerbahčeom (2:1) inagurisao je Bešiktaš u novog šampiona Turske.

"Nakon golova za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u pobjedi nad Izraelom, sinoćnja utakmica mi je jedna od dražih u karijeri. Zaista, bilo je fantastično. Ne daju se svaki dan golovi velikom klubu kao Fenerbahče i sigurno pamtit ću ih do kraja života", kaže Višća.

U tekućoj sezoni davao je golove i protiv ostalih velikana turskog fudbala. Dva puta se u strijelce upisivao i u mečevima sa Galatasarayem, Bursasporom, a poentirao je i protiv prvaka Bešiktaša.

Sjajne igre pojačale su interes brojnih ekipa iz Španije, Njemačke, Engleske koje u svojim redovima žele vidjeti Edina Višću.

"Godi interes drugih klubova. Ipak, moje je da igram, a gdje ću nastaviti karijeru… O tome brigu vode drugi ljudi, moji dugogodišnji zastupnici i prijatelji koji rade odličan posao. Vidjet ćemo. U Istanbulu mi je lijepo. Da li ću promijeniti klub, pa i grad znat će se uskoro. Skoncentrisan sam da sezonu završim na najbolji način."

Do kraja sezone Istanbul Basaksehir bit će 14. maja gost "davljenika" Eskisehirspora, dok ću posljednjem kolu biti domaćin Rizesporu.

"Želimo sačuvati četvrto mjesto na tabeli", kaže Višća.

S reprezentacijom BiH 29. maja u St. Gallenu (Švicarska) igrat će protiv aktuelnog i trostrukog prvaka Evrope, nacionalnog tima Španije.

"Bit će odlična provjera za nas. Vjerujem da možemo parirati Špancima, odigrati dobru utakmicu i ostvariti dobar rezultat. Nažalost u baražu smo zaustavljeni od Irske i nećemo igrati na predstojećem Europskom prvenstvu."

"Tamo je bilo mjesto reprezentaciji BiH i to jedini za čime žalim u ovoj sezoni. Isto tako, nadam se da ćemo u narednim kvalifikacijama, od septembra, bit na nivou i da ćemo izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine", poručio je Višća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije