Sjajna gesta: Edin Džeko uputio donaciju Omladinskoj školi FK Željezničar

0
Radiosarajevo.ba
Sjajna gesta: Edin Džeko uputio donaciju Omladinskoj školi FK Željezničar
Foto: FK Željezničar / Edin Džeko uputio donaciju Omladinskoj školi FK Željezničar

Svoj 35. rođendan danas proslavlja najbolji bh. fudbaler, Edin Džeko, a jučer je još jednom pokazao da nije zaboravio gdje je napravio svoje prve fudbalske korake.

Povodom svog rođendana odlučio je podržati rad Omladinske škole FK Željezničar vrijednom donacijom sportskih rekvizita i lopti koji će biti od izuzetne pomoći za preko 400 dječaka u školi, navodi se na Facebook stranici kluba s Grbavice.

Edin Džeko je rođen 17. marta 1986. godine u Sarajevu. Prošao je sve selekcije Omladinske škole Plavih, a za prvi tim je debitovao 3. avgusta 2003. godine na utakmici Žepče – Željezničar 2:1. Za Želju je odigrao 40 utakmica te postigao pet golova.

Za Željezničar sam debitovao u Žepču. Mislim da je rezultat bio 2:1 za Žepče. Trener Amar Osim priliku za igru dao mi je u 80. minuti. Sjećam se da mi je rekao: ”Uđi, zabij dva gola i izađi”.

Nikad neću zaboraviti to vrijeme i osjećaj. Neopisivo je bilo nositi dres voljenog kluba. Prvi gol sam postigao u pobjedi protiv Modriče, bilo je 4:1 za Želju, a gol koji sam dao vjerovatno je jedan od najdražih koje sam dao u karijeri”, kazao je Džeko svojevremeno za klupski magazin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije