Edin Džeko otkrio koji mu je najdraži gol u karijeri i šta misli o Fenerbahčeu, turskoj ligi...

1
Anadolija
Edin Džeko otkrio koji mu je najdraži gol u karijeri i šta misli o Fenerbahčeu, turskoj ligi...
Foto: Facebook / Edin Džeko o Fenerbahčeu

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko, koji je odnedavno novi fudbaler turskog velikana Fenerbahče, izjavio je kako je sretan što je došao u najveći turski klub.

Džeko u svom prvom opširnijem intervjuu nakon dolaska u Fenerbahče za klupsku televiziju FBTV govorio o svojoj karijeri, kao i očekivanjima u Fenerbahčeu.

Na samom početku razgovora, Džeko je na pitanje novinara FBTV-a kako se osjeća u Fenerbahčeu kazao kako je veoma sretan i uzbuđen te kako se nada da će za jedno s Fenerbahčeom napraviti "lijepe stvari".

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

Dodao je kako je prije dolaska znao mnogo o Fenerbahčeu, podsjećajući kako su ranije bosanskohercegovački fudbaler Elvir Bolić i Elvir Baljić igrali u ovom klubu, kao i da je Baljićev prelazak iz Fenerbahčea u Real Madrid jedan od najvećih transfera tog vremena.

Transfer Edina Džeke u turskim novinama: Fenerbahce doveo kralja golgetera!

Transfer Edina Džeke u turskim novinama: Fenerbahce doveo kralja golgetera!

"Već sam znao dosta o Fenerbahčeu. To je najveći turski klub. Zato sam i došao u Fenerbahče. Nadam se da ćemo zajedno osvojiti mnogo trofeja", rekao je Džeko.

Kapiten Zmajeva kazao je također kako je sretan jer je veoma dobro primljen u klubu, kako od trenera i saigrača tako i od svih uposlenika kluba, te kako se u Istanbulu osjeća kao kod kuće.

Dodao je kako je jučer s trenerom Ismailom Kartalom održali sastanak na kojem je jasno i otvoreno iznio svoja očekivanja, kakav klub želi, kakvu igru trebamo igrati.

"Bio je to jedan pozitivan sastanak. Ja sam došao u najveći turski klub, Fenerbahče. Utakmice koje su pred nama moramo pobjeđivati", kazao je Džeko.

Dalje je rekao kako mu je poznato kakva atmosfera vlada u turskom fudbalu, te kako se igra pred punim tribinama. U tom smislu, dodao je, nestrpljiv je da odigra i prvu utakmicu.

"Bosanci koji su ranije ovdje igrali govorili su mi o toj atmosferi. Kako vrijeme prolazi, mislim da je turska liga došla do puno bolje tačke. Stadioni su puni. Liga se također razvija s vremenom. I ja se veselim početku lige", kazao je Džeko.

Elvir Bolić našem Dijamantu: "Edine, nastavi našu finu tradiciju…"

Elvir Bolić našem Dijamantu: "Edine, nastavi našu finu tradiciju…"

Novinare FBTV-a zanimalo je i odakle dolazi nadimak najboljeg bosanskohercegovačkog fudbalera Dijamant, a Džeko je pojasnio kako je sportski komentator Marjan Mijajlović prvi koristio daj naziv, koji se i zadržao.

Džeko je odgovorio i na "nezaobilazno“ pitanje, koji mu je najdraži pogodak u karijeri, na što je rekao kako je teško birati najdraži pogodak.

"Po mom mišljenju, moj najbolji gol u Ligi prvaka bio je onaj koji sam postigao u gostima kod Chelseaja u dresu Rome. Taj pogodak može se smatrati najboljim pogotkom za mene. Taj gol na Stamford Bridgeu kod mene je proizveo sjajne osjećaje", zaključio je Džeko.

Edin Dzeko, FBTV'de yayınlanan 'Günün Röportajı' programına konuk oldu. 💬 Dzeko: "Fenerbahçe’de, bu harika camiada...

Posted by Fenerbahçe on Friday, July 7, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije