Edin Džeko: 'U reprezentaciji BiH postoje problemi. Imamo šansu za plasman na Euro'

1
Radiosarajevo.ba
Edin Džeko: 'U reprezentaciji BiH postoje problemi. Imamo šansu za plasman na Euro'
FOTO: Facebook / Edin Džeko

Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko je ekskluzivno za Smartinfo.ba naveo da postoje problemi u nacionalnom timu, jer nema kontinuiteta.

Što se tiče baraža za Europsko prvenstvo protiv Ukrajine, istakao je da postoje šanse. 

“Evidentno je da postoje problemi, ali smatram da je najveći taj što nemamo kontinuitet, ni kada su u pitanju selektori, ni kada su u pitanju igrači. Nijedan rezultat ne dolazi preko noći. To je proces u koji treba vjerovati, kojeg treba istrpjeti. Međutim, mi nemamo strpljenja, i želimo mnoge stvari preko noći, a ne ide to tako. Međutim, vjerujem da će se nešto promijeniti na bolje. Zapravo, nadam se tome”, rekao je Džeko i nastavio:

Na Bjelašnici jutros 1 °C: Objavljena prognoza do srijede - evo kakve nas promjene vremena očekuju

Na Bjelašnici jutros 1 °C: Objavljena prognoza do srijede - evo kakve nas promjene vremena očekuju

“Što se tiče šansi za plasman, one postoje, bez obzira na ime protivnika. Jasno je da je Ukrajina odličan rival, a imali smo i priliku odmjeriti snage protiv njih i znamo šta da očekujemo. Međutim, igramo kući, pred našim navijačima i imamo svoje šanse za prolazak dalje.

Kao što selektor kaže, ne treba to biti neka lijepa utakmica za gledanje, već fajterska, sa puno trke, zalaganja, nadmudrivanja. Znam da ćemo sigurno dati sve od sebe za plasman na Euro, kako bismo obradovali navijače, ali i sami sebe, jer smo željni nastupa na velikim takmičenjima”.

Zatim se dotakao i svog prvog kluba Željezničara i tu je naveo da je jasno da se nešto mora mijenjati 

“Pratim Željezničara kada god to mogu i pogledao sam većinu utakmica. Čini mi se da je Željezničar sam sebe doveo u lošu situaciju, ali isto tako sam u nekoliko navrata vidio i da nisu bili miljenici sreće. Klub kao što je Željezničar uvijek treba težiti ka tome da se o njemu priča u superlativima i žao mi je što smo došli u situaciju da pričamo o eventualnom ispadanju. Međutim, vjerujem da ljudi u klubu i igrači koji nose dres Želje, znaju šta znači biti dio tima sa Grbavice i da će učiniti sve da ovu krizu prevaziđu”, istaknuo je Džeko i dodao:

Radiosarajevo.ba saznaje: Odgođena utakmica Široki - Željezničar

Radiosarajevo.ba saznaje: Odgođena utakmica Široki - Željezničar

“Definitivno je jasno da se u Željezničaru mora nešto mijenjati. Ja sam igrač Fenerbahčea i trenutno sam maksimalno fokusiran na svoj klub i na reprezentaciju BiH, tako da se trenutno ne mogu posvetiti toj problematici, ali u klubu moraju pronaći održive načine samofinansiranja, bez da se stalno traži pomoć od navijača”, rekao je Edin Džeko, te podvukao da još ne razmišlja o kraju karijere, te da će o tome misliti kada ne bude mogao da se nosi s izazovima.

Kompletan intervju pročitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije