Edin Džeko se oglasio nakon ispuštene titule prvaka

1
Radiosarajevo.ba
Edin Džeko se oglasio nakon ispuštene titule prvaka
Foto: EPA / Edin Džeko

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko nije uspio da sa svojim klubom Fenerbahčeom osvoji titulu prvaka Superlige Turske.

Fenerbahčeu je u posljednjem kolu bila potrebna pobjeda uz poraz Galatasaraya, ali je gradski rival slavio sa 3:1 na gostovanju u Konji, osvojivši tako titulu.

Džeko je tokom sezone predvodio tim svojim izvanrednim partijama, u 36 utakmica postigao 21 gol u prvenstvu Turske za Fener, a ispred njega je samo Mauro Icardi sa 25 golova na 34 utakmice.

Elmedin Konaković se obratio u Brčkom: 'Svaku laž razbijati činjenicama i dokazima'

Elmedin Konaković se obratio u Brčkom: 'Svaku laž razbijati činjenicama i dokazima'

Kao i mnoge navijače i igrače kluba iz Istanbula, i Edina je pogodilo to što nisu uspjeli osvojiti trofej, iako su sakupili nevjerojatnih 99 bodova u 38 kola.

Dijamant je na društvenim mrežama na pozitivan način izrazio zahvalnost navijačima, koji su bili podrška njemu i saigračima tokom cijele sezone.

"Dali smo sve od prvog do posljednjeg dana sezone! Nije bilo dovoljno... iz mnogo razloga nije bilo dovoljno... Jučer su Fenerbahce i navijači ponovo pokazali zašto nikada nećemo odustati i zašto smo NAJVEĆI KLUB u Turskoj! Pokazali ste nam toliko ljubavi tokom sezone, i ponovo jučer na stadionu i znamo da ste cijenili naše napore tokom sezone! Hvala vam na podršci i strpljenju i znajte da ste prava snaga Fenerbahcea!

Uvijek s podignutom glavom, Fener će se vratiti jači sljedeće sezone!", napisao je Džeko na društvenim mrežama.

We gave everything from the first, to the last day of the season! It wasn’t enough…for many reasons it wasn’t...

Posted by Edin Džeko on Monday, May 27, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije