Edin Džeko se oglasio na Instagramu i poslao jasnu poruku

3
Radiosarajevo.ba
Edin Džeko se oglasio na Instagramu i poslao jasnu poruku
FOTO: Radiosarajevo.ba / Edin Džeko / Arhiv

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtak igra protiv Kazahstana na Bilinom polju (20.45 sati) u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Zmajevi su u seriji sjajnih rezultata. Bod i remi sa teškog gostovanja kod Francuske (1:1), i kakva, takva pobjeda nad Kuvajtom od prije dva dana (1:0) u prijateljskoj utakmici na Bilinom polju.

Nakon dva uspjeha, dva blaga tuša. Prvo je Asmir Begović prozvao predsjednika NSBiH Vicu Zeljkovića, selektora Peteva i bivšeg saigrača Zvjezdana Misimovića.

Bećirović i Komšić u New Yorku: Pozivamo članice UN-a da zaštite istinu o genocidu u Srebrenici

Bećirović i Komšić u New Yorku: Pozivamo članice UN-a da zaštite istinu o genocidu u Srebrenici

"Tačno. Predvođeni kriminalcima. Vico, Miske, Petev, grupa agenata. Umjesto da budemo fudbalski tim koji ujedinjuje državu, postali smo eBay stranica za punjenje džepova kriminalaca. Eto vam", napisao je Begović.

A onda "hladan tuš" nakon što je N1 došao do prepiski u kojima se jedan poznati fudbalski menadžer hvali kako je završio posao za svog klijenta, koji će, prema onome što stoji u prepisci, dobiti priliku igrati u utakmici Bosna i Hercegovina – Kostarika, meču koji je odigran 27. marta ove godine.

Fudbalski agent unaprijed je znao kada i kako će njegov klijent zaigrati u državnom dresu, a za to je, kaže, i platio nekome u NFSBiH.

“Moj mora bit’ pozvan i mora branit’ prijateljsku 27.3. protiv Kostarike! Tako sam dogovorio i kaparu dao“, stoji u dijelu prepiske.

Da bi smirio situaciju, pred sutrašnju utakmicu na Instagramu se oglasio Edin Džeko, kapiten naše selekcije, koji je poručio navijačima da im je prijeko potrebna njihova podrška.

"Jedan grb, jedna zemlja, vasa podrska, grla i dlanovi, sve do pobjede. Bosna i Hercegovina iznad svih nas", poručio je Dijamant.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije