Edin Džeko dobio sjajnog partnera u napadu: Dušan Tadić je novi fudbaler Fenerbahcea

1
Radiosarajevo.ba
Edin Džeko dobio sjajnog partnera u napadu: Dušan Tadić je novi fudbaler Fenerbahcea
Foto: Facebook / Dušan Tadić

Samo dan nakon rastanka sa Ajaxom poslije pet godina, Dušan Tadić je obukao stigao u Istanbul, na potpis ugovora sa Fenerbahceom.

Nakon dolaska Edina Džeka iz Intera, u ekipu turskog trenera Ismaila Kartala stigao je i kapiten reprezentacije Srbije, koga su nakon Ajaxa zvali i u Saudijsku Arabiju, ali je ipak odlučio da se ne seli u Aziju.

Zanimljivo je da je u Saudijsku Arabiju prošlog mjeseca otišao prethodni trener Fenera, čuveni Portugalac Jorge Jesusu, pod čijim je vodstvom turski tim osvojio Kup Turske.

Objavljeni zabrinjavajući podaci: U BiH sve više blokiranih računa poslovnih subjekata

Objavljeni zabrinjavajući podaci: U BiH sve više blokiranih računa poslovnih subjekata

Ipak, Fenerbahce je spremno dočekao odlazak tako velikog trenera i odmah je pojačao tim dolaskom tandema Džeko-Tadić, koji će već od kraja jula povesti ekipu u 2. kolu kvalifikacija za plasman u Konferencijsku ligu.

U ovom trenutku Fenerbahceu je sigurno važniji napad na titulu prvaka Turske, koju je posljednji put osvojio sve davnije 2014. godine. Prošle sezone prvak je postao rekorder tamošnje Superlige, Galatasaraj, koji je podigao 23. pehar nacionalnog prvaka. Novi tim imaće taj imperativ u domaćem prvenstvu i Tadić će bez dileme zajedno sa Džekom biti predvodnik ekipe koja ima tradicionalno ogromnu podršku navijača.

Futbolcu Dusan Tadic, kulübümüz ile transfer görüşmelerini gerçekleştirmek üzere İstanbul’a geliyor… 💛💙

Posted by Fenerbahçe on Saturday, July 15, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije