Edgardo Bauza: Ako bi Messi slušao stotinu idiota, onda bi poludio

Anadolija
Edgardo Bauza: Ako bi Messi slušao stotinu idiota, onda bi poludio
/ Anadolija
Edgardo Bauza, selektor fudbalske reprezentacije Argentine, kaže da je tokom razgovora s Lionelom Messijem kazao zvijezdi Barcelone da ne treba slušati stotinu idiota koji konstantno kritikuju jer će u suprotnom poludjeti.

Nakon razgovora sa Bauzom, prva zvijezda argentinskog fudbala Lionel Messi promijenio je svoju odluku da napusti nacionalni dres i stavio se na raspolaganje novom selektoru.

"Otišao sam u Španiju da razgovaram sa Messijem o fudbalu, a ne da ga uvjeravam u bilo šta. Razgovarali smo više od dva sata i prirodno nakon toga je proizašla odluka da Messi bude na spisku reprezentacije", rekao je Bauza za argentinske medije i dodao:

"Rekao sam mu da u Argentini ima stotinu idiota, koji kritikuju, ali i da narod očekuje mnogo. Ako bi slušao tih stotinu idiota, onda bi poludio. Potom je došla njegova izjava za javnost, koju sam shvatio potpuno prirodno, u kojoj govori o svojoj želji da igra i da nešto napravi sa reprezentacijom."

Bauza je kazao da to što Argentina ima najboljeg fudbalera na svijetu ne garantuje da pobijediti u svakoj utakmici.

Messi je tokom svoje blistave karijere odigrao 113 utakmica za Argentinu, da bi u junu ove godine nakon poraza od Čilea u finalu Copa Americe rekao da se oprašta od reprezentacije. Ipak, nakon razgovora sa Bauzom promijenio je odluku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije