Dženan Zajmović spasio Velež poraza, Rođenima u mislima samo Elfsborg

0
Radiosarajevo.ba
Dženan Zajmović spasio Velež poraza, Rođenima u mislima samo Elfsborg
Arhiv / Dženan Zajmović spasio Velež poraza

Radnik i Velež podijelili su bodove u utakmici četvrtog kola Premijer lige BiH, a Rođeni su se u finišu meča spasili poraza. Završilo je 1:1.

Dženan Zajmović svojim golom u 81. minuti donio je bod Veležu, a prethodno je Radnik vodio golom Bojana Markovića iz 41. minute.

Nevjerovatnu situaciju smo imali na kraju meča, kada je zbog velike nesmotrenosti i crvenog kartona Bogdanovića na gol morao Samir Radovac.

U prvom dijelu loše je opet, kao i protiv Elfsborga, Zeljković procijenio jednu dugu loptu, ona je došla do Markovića, koji savršeno preciznim udarcem pogađa mrežu Rođenih za 1:0 za Radnik.

U finišu, Brandao je sjajno izigrao odbranu Radnika i proigrao Zajmovića, koji koristi situaciju jedan na jedan s golmanom i pogađa za 1:1.

U 89. minuti Velež ulazi u velike probleme zbog nesmotrenosti golmana Bogdanovića, koji je namjerno van kaznenog prostora igrao rukom.

Dobio je crveni karton, a tada je na gol morao stati Samir Radovac!

Na sreću po Rođene, Radovac nije imao previše posla, pa je do kraja ostalo 1:1.

Očito je da je Rođenima u mislima samo četvrtak - i revanš susret protiv Elfsborga na Grbavici.

     

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije