Zmajevi / Džeko, Pjanić i Begović dali podršku djeci koja nose naočale

13. 11. 2016. u 12:36:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

"Želimo dati podršku djeci da nose naočale. To je cool i ne trebaju se stidjeti. Imaju našu veliku podršku", poručili su na snimanju spota Miralem Pjanić, Edin Džeko i Asmir Begović.

Nogometni reprezentativci BiH, Edin Džeko, Asmir Begović i Miralem Pjanić snimili su televizijski spot za Službu za školsku higijenu Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica podržavajući tako akciju "Skrining vida – značaj nošenja naočala kod djece".

"Služba za školsku higijenu Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica provodi skrining za rano otkrivanje poremećaja vida kod školske djece. Ustanovili smo da svako 15. dijete ima određene probleme s vidom pa neki od njih trebaju nositi i naočale. Nošenje naočala u ranoj dobi može predstavljati problem i stigmu i mi smo zbog toga pokrenuli ovu aktivnost kako bismo olakšali situaciju djeci koja ne vide dobro i kojima treba pomoć naočala", kazao je prim. dr. Senad Huseinagić, direktor Instituta.

Huseinagić se zahvalio za podršku akciji „Skrining vida – značaj nošenja naočala kod djece“. Snimanje tv spota za ovu akciju u trening kampu nogometne reprezentacije u Zenici desio se neposredno pred odlazak naših najboljih nogometaša u Grčku, gdje večeras igraju kvalifikacijsku utakmicu za svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Finansijsku podršku za produkciju ovog spota osigurala je Dobrotvorna organizacija Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana (LDS) iz SAD-a.

"Ovo nije prva saradnja Dobrotvorne organizacije i Službe za školsku higijenu Instituta. Ova organizacija je podržala niz projekata koji se odnose na promociju zdravlja vida i rano otkrivanje poremećaja vida kroz donacije izuzetno vrijedne oftalmološke i druge neophodne opreme i logistike",  izjavio je Nino Hasanica, stručni suradnik za školsku higijenu Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

NEMA KOMENTARA