Džeko insistirao na prevodu pitanja o Icardiju i poručio: 'Previše je emocija u igri'

0
Radiosarajevo.ba
Džeko insistirao na prevodu pitanja o Icardiju i poručio: 'Previše je emocija u igri'
Foto: Fotospor.com / Edin Džeko

Edin Džeko (37) će s kapitenskom trakom predvoditi Fenerbahce u utakmici Superkupa Turske protiv Galatasarayja, koja će biti odigrana u petak od 18:45 sati u saudijskom Riyadhu.

Dijamant se tim povodom obratio javnosti na press konferenciji.

"Imam već dugu karijeru i želim osvojiti još neke trofeje. Izgubio sam neka finala, ali to je dio fudbala. Sutra je šansa da osvojim prvi trofej s Fenerbahceom i da ga podignem kao kapiten. To bi bilo nevjerovatno, a ovaj tim sjajno radi posljednjih šest mjeseci i bila bi to kruna na 2023. godinu", rekao je Džeko i dodao:

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

"Tim je spreman, momci znaju šta mogu očekivati, znamo s kim igramo, imaju dobar tim i respektujemo ih. Učinit ćemo sve što možemo da donesemo trofej u Istanbul našim navijačima".

Neizbježna tema bio je i sukob Džeke i Icardija od prije nekoliko dana u prvenstvenom derbiju. Prevodilac Fenerbahcea je pokušao da ignoriše pitanje, ali Džeko je reagovao čim je čuo da se spominje Icardi.

"Šta je bio prvi dio pitanja?", rekao je Džeko kroz smijeh i nastavio: "Imao sam mnogih takvih pitanja u karijeri i nemam ništa protiv da o tome pričam, ali ako ti ne želiš da to bude tema onda je to ok".

Potom je gospodskom izjavom o Icardiju 'spustio loptu'.

"Najveća motivacija je osvojiti Superkup i ne vidim nešto bitnije od toga. Znam Icardija iz Italije i nismo imali probleme kako to ljudi pokušavaju napraviti. To je dio fudbala, previše je emocija u igri i nekada izgubite kontrolu. Svako od nas želi da pobijedi utakmicu i ono što se desi na terenu - ostaje na terenu. Ne treba mi neka dodatna motivacija. Svi smo već motivisani i spremni", zaključio je Džeko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije