Džekina šestoaprilska čestitka: Grade moj, neka ti je sretan i ovaj dan

0
Radiosarajevo.ba
Džekina šestoaprilska čestitka: Grade moj, neka ti je sretan i ovaj dan
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sjajan gest Dijamanta

Kapiten naše fudbalske reprezentacije i jedan od naših najboljih igrača svih vremena bez premca, Edin Džeko, oglasio se danas na društvenim mrežama.

Razlog je ovoga puta bio Dan grada Sarajeva, koji je Edin čestitao svim građankama i građanima bh. prijestolnice.

Fudbaler milanskog Intera je 2013. godine dobio Šestoaprilsku nagradu te je kazao kako je to najveće priznanje koje jedan Sarajlija može dobiti.

Elvedina Muzaferija je novo zaštitno lice Hifa Petrola

Elvedina Muzaferija je novo zaštitno lice Hifa Petrola

Sarajevo je grad, koji je za mene nezamjenjiv u svakom smislu… Prije devet godina sam dobio najveće priznanje, koje jedan Sarajlija može dobiti. I dan danas sam, računajući sve što sam ostvario u životu, nekako najponosniji na Šestoaprilsku nagradu. Kao što sam i rekao prije devet godina, najteže, ali i najljepše je biti prihvaćen u sredini u kojoj si rođen, a Sarajevo i ja se međusobno itekako volimo. Jako! Volim svoj grad, uvijek mu se vraćam, jer tu su moji roditelji, moja porodica, moji prijatelji. Moje dječačke uspomene… To je moj grad. Jedna od najvećih mojih emocija i zato, Grade moj, neka ti je sretan i ovaj dan, a dragim mojim Sarajkama i Sarajlijama čestitam 6. april, Dan grada Sarajeva”, napisao je u svojoj poruci Džeko.

6. april je višeznačan datum u historiji Sarajeva. Na taj dan 1941. Sarajevo je prvi put bombardovano od strane Wermachta.

Na isti dan 1945. su ga jugoslovenske partizanske jedinice oslobodile od fašističkog okupatora, a 6. aprila 1992. započela je opsada grada od strane bivše Jugoslovenske narodne armije, Vojske Republike Srpske i srpskih paravojnih formacija, koja je trajala 44 mjeseca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije