Dynamo Kyiv dolazi u goste oslabljenom Clubu Brugge

Radiosarajevo.ba
Dynamo Kyiv dolazi u goste oslabljenom Clubu Brugge
FOTO: Facebook / Dynamo Kyiv_Club Brugge

U drugoj utakmici  šesnaestine finala Europa lige večeras se sastaju Club Brugge i Dynamo Kyiv , a prošli susret između ove dvije ekipe je završio neriješeno (1-1). Utakmica počinje u 21.00 sati.

Club Brugge je svoju ovogodišnju regatu u Ligi prvaka završio na trećem mjestu u grupi F, sa 8 osvojenih bodova, iza Borussie Dortmund i Lazia, dok je Zenit St. Petersburg osvojio samo 1 bod i završio svoj Europski put već u grupnoj fazi. Osvajanje trećeg mjesta ih nije nimalo poremetilo što se tiče domaćeg prvenstva, gdje sa utakmicom manje imaju čak 15 bodova više od drugoplasiranog Antwerpa.

Isto kao i njihovi današnji protivnici, i Dynamo Kyiv je završio ovogodišnju sezonu Lige prvaka na trećem mjestu, samo u grupi G. Očekivano je bilo da će Juventus i Barcelona zauzeti prve dvije skupine, samo se nije znao tačan raspored na tabeli, dok se i očekivalo da će Dynamo Kyiv završiti ispred mađarskog Ferencvarosa, te svoju Evropsku sezonu nastaviti u Europa ligi.

Čak 5 igrača Philippe Clement neće imati na raspolaganju zbog bolesti, što može dodatno zakomlikovati stvari u ovom trenutku za Club Brugge. Dynamo Kyiv dolazi bez samo 2 igrača, dok su svi oni najbitniji na raspolaganju Mircea Lucescuu.

Kladionica MOZZART je ovu utakmicu uvrstila u svoju ponudu. Tako je kvota na Club Brudgge 2,10, neriješeno 3,20, a na Dynamo Kyiv 3,80.


Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije