Dvorana u Mostaru bit će nazvana po selektoru Hrvatske

7
Radiosarajevo.ba
Dvorana u Mostaru bit će nazvana po selektoru Hrvatske
Foto: Anadolija / Zlatko Dalić

Sportska dvorana u sveučilišnome Kampusu u Mostaru nosit će ime selektora hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića, odlučio je u srijedu Senat Sveučilišta u Mostaru.

Vodstvo jedine visokoškolske ustanove u BiH na kojoj se nastava odvija na hrvatskome jeziku odlučilo je sportskoj dvorani u krugu Kampusa u naselju Rodoč u Mostaru dati ime po Zlatku Daliću podrijetlom iz Livna koji je odveo hrvatsku nogometnu reprezentaciju na tri velika natjecanja, piše Scsport.

"Upravo pod njegovim vodstvom hrvatska reprezentacija ostvarila je najbolji uspjeh u historiji hrvatskog nogometa osvojivši drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji", navodi se u objašnjenju Senata Sveučilišta u Mostaru.

Sud pustio na slobodu direktora FUP-a i šefa specijalne jedinice, troje ostaje u pritvoru

Sud pustio na slobodu direktora FUP-a i šefa specijalne jedinice, troje ostaje u pritvoru

Zlatko Dalić bio je profesionalni nogometaš, a kasnije i nogometni stručnjak. Karijeru je započeo u livanjskom Troglavu, nastavio je u Veležu, splitskom Hajduku, vinkovačkoj Cibaliji, podgoričkoj Budućnosti, mostarskom Veležu te varaždinskom Varteksu.

Kao trener je počeo raditi u Varteksu gdje je bio pomoćni trener, kasnije je bio i izbornik U-21 hrvatske nogometne reprezentacije.

Uz Varteks vodio je i Rijeku, Dinamo iz Tirane, Slaven Belupo, te arapske Al Faisaly, Al Hilal i Al-Ain. Od 2017. je selektor hrvatske nogometne reprezentacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije