Dvije odlične vijesti za Ivayla Peteva pred odlučujuće mečeve

2
Radiosarajevo.ba
Dvije odlične vijesti za Ivayla Peteva pred odlučujuće mečeve
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Ivaylo Petev

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev u novembarskim susretima kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo moći će da računa na dva izuzetno važna fudbalera. To su Rade Krunić i Gojko Cimirot.

Krunić je propustio posljednjih pet utakmica Zmajeva, računajući i prijateljsku protiv Kuvajta u Zenici, jer je bio povrijeđen. Ipak, prije dva dana se vratio treninzima Milana i bit će u konkurenciji za današnji susret Serije A protiv Verone.

Osim njega, Zmajevi će u odlučujućim utakmicama biti jači i za Gojka Cimirota. Podsjetimo, Cimirot se povrijedio dan pred susret protiv Ukrajine i nije mogao nastupiti.

Uhvaćeni ronioci: U narko-luci na Jadranu zaplijenjeno 260 kilograma kokaina

Uhvaćeni ronioci: U narko-luci na Jadranu zaplijenjeno 260 kilograma kokaina

Trener Standarda iz Liegea Luka Elsner kazao je da Cimirot osjeća bol u listu, ali da će s terena odsustvovati najviše 10 dana. To znači da će i on biti spreman za najvažnije reprezentativne akcije.

Ranije se najavljivalo kako će se i Miralem Pjanić vratiti na teren brzo poslije reprezentativne pauze, tako da je gotovo sigurno da će Petev i na njega moći računati u novembru.

Podsjetimo, Zmajevi u posljednja dva kola kvalifikacija igraju kući protiv Finske i Ukrajine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije