Duel starih rivala u Mostaru: Veležu na megdan stiže Sarajevo

1
Fena
Duel starih rivala u Mostaru: Veležu na megdan stiže Sarajevo
Foto: Facebook / FK Velež

Velež će danas, 1. decembra, u okviru 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ugostiti Sarajevo.

Iako će Rođeni biti oslabljeni zbog brojnih povreda trener Dean Klafurić optimističan je i vjeruje u trijumf svoje ekipe.

"Čeka nas još jedan derbi, takvim utakmicama se posebno veselimo. Želimo nastaviti s dobrim igrama koje smo prezentirali u posljednje vrijeme i želimo razveseliti naše navijače. Sarajevo je napredovalo od našeg posljednjeg susreta, vjerujem da će utakmica biti zanimljiva", najavio je danasšnji meč trener Rođenih.

Opozicija odbila Dodikov prijedlog: 'Ko vas više puta prevari s njim ne vrijedi razgovarati'

Opozicija odbila Dodikov prijedlog: 'Ko vas više puta prevari s njim ne vrijedi razgovarati'

Dodao je kako ekipa Sarajeva ofanzivno veoma dobra ekipa i da je njihova prednost što imaju širok igrački kadar.

S druge stane, Velež je poprilično oslabljen brojnim povredama, pa tako neće biti Džafića, Mahmića, Kranjca, Mlinarića, Hasanovića i Pršeša.

"Imamo jednake probleme kao i pred zadnju utakmicu sa Širokim. Bit će izostanaka zbog povreda, a imamo i dosta igrača koji su bolesni, koji nisu u trenažnom procesu i nisu 100 posto spremni za ovu utakmicu. I mi imamo širok kadar, vjerujemo u svakog igrača i u ove igrače koje smo priključili iz omladinskog pogona, te me veseli što će oni dobiti priliku da se iskažu u ovako važnoj utakmici", rekao je Klafurić.

Naglasio je kako će biti važno od početka nametnuti svoj stil igre.

"I mi, kao i Sarajevo, igramo brz i agresivan nogomet, svakako će bit vrlo bitno ko će tako krenuti u utakmicu i usmjeriti je na svoj mlin, vjerojatno će to biti i presudno", zaključio je Klafurić.

Bivši skaut Partizana i Crvene zvezde postao direktor Akademije FK Sarajevo

Bivši skaut Partizana i Crvene zvezde postao direktor Akademije FK Sarajevo

Trener Fudbalskog kluba Sarajevo Simon Rožman najavio je meč svog tima. Rožman je istaknuo da je Velež dobro posložena ekipa.

"Velež je timski dobro posložena ekipa. Volimo utakmice gdje se nadigrava i mislim da će navijači imati priliku da gledaju kvalitetnu igru. Imamo svoj plan koji učimo već duži period. Tačno znamo šta i kako raditi", rekao je Rožman.

Naveo je da su igrači Sarajeva bili nezadovoljni nakon pobjede protiv Tuzla Cityja jer, uprkos visokoj pobjedi od 6:2, primili su dva gola.

"Najvažnije je da su igrači bili nezadovoljni zbog toga. Jako su samokritični. Svi tačno znaju šta treba raditi. Da primiš kući dva gola, to nije dobro. Momci su svjesni i puno daju da bi svaki dan bili bolji", kazao je Rožman.

Dodao je da protiv Veleža neće moći računati na suspendovanog Traku te povrijeđene Ziljkića, Durakovića i Zeljkovića.

Utakmica Velež - Sarajevo će biti odigrana danas u Mostaru u 18 sati. Meč možete pratiti na Arena TV.

U subotu, 2. decembra igrat će Tuzla City - Željezničar (13.30) i Sloga - Borac (16). Dan kasnije, 3. decembra sastaju se Posušje - Igman (13.00), te Gošk - Široki Brijeg (19.45). U ponedjeljak, 4. decembra, snage će odmjeriti Zvijezda 09 - Zrinjski (13).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije