Drugo kolo: Vruća večer pod Vezuvom, Ancelotti sprema klopku za Kloppa

Radiosarajevo.ba
Drugo kolo: Vruća večer pod Vezuvom, Ancelotti sprema klopku za Kloppa
Foto: CalcioNapoli24 / Pod Vezuvom večeras igraju Napoli i Liverpool

Dok Rim slavi Edina Džeku i njegov hat-trick protiv Plzena (5:0), danas se nastavlja Liga prvaka utakmica drugog kola u grupama A, B, C i D.

Ponovo nas očekuje osam susreta, jednako zanimljivih kao jučer, u kojima sa zanimanjem izdvajamo duele između Napolija i Liverpoola, te Tottenhama i Barcelone, a ništa manje uzbuđenja ne očekujemo ni u Parizu gdje gostuje Crvena zvezda.

Edin Džeko sa tri gola vodio Romu do pobjede protiv Plzena

Krenimo redom…

LOKOMOTIV MOSKVA – SCHALKE

Schalke ne pamti kada je imao ovako loš start sezone. Nakon pobjede proteklog vikenda nad Mainzom (1:0), amnogo mirnije mogu dočekati duel sa Lokomotivom. Rusi su u duelu prvog kola poraženi od Galatasaraya (0:3), pa sada traže priključak za liderima.

Susret se igra od 18:55 sati.

PSG – CRVENA ZVEZDA

I u Parizu će se igrati u novom terminu od 18:55 sati. Neko će kazati da je ovo duel Davida i Golijata, ali se očekuje da beograđani pruže dostojan otpor I pokušaju iznenaditi kako su to učinili u prvom kolu u duelu sa Napolijem (0:0). Thomas Tuchel neće moći računati na suspendiranog Gianluigija Buffona te povrijeđenog Alvesa, dok su pod upitnicima Draxler i Meunier. Zvezda je svoje ostvarila, cilj je da se u Beograd vrate sa što manje golova u mreži.

ATLETICO MADRID – CLUB BRUGGE

Aktualni pobjednik Europske lige ne bi trebao imati težak posao protiv prvaka Belgije. Brugge je izgubio i u prvom kolu na svom terenu od Borussije i prema kvalitetei autsajder je u grupi. Kvalitet je na strani Španaca I pored toga što su pod upitnikom nastupi Savića, Vitola i Martinsa.

BORUSSIA DORTMUND – MONACO

Monaco proživljava očajne trenutke na startu sezone. Nešto slično kao i Schalke. U prvenstvu Francuske su u zoni ispadanja sa samo jednom pobjedom u osam utakmica. Na sve loše nadovezao se i poraz u prvom kolu Lige prvaka. Borussia je favorit na svojoj Signal Iduni i očekuje se da upišu novu pobjedu

NAPOLI – LIVERPOOL

Jedna od najzanimljivijih utakmica trebala bi se odigrati na San Paolu. Prošlogodišnji europski viceprvak favorit je u ovom susretu. Posebno jer je Napoli teško poražen u derbiju od Juventusa (1:3). Novi trener Napolitanaca Carlo Ancelotti neće moći računati na Ghoulama i Chirichesa, dok Klopp nema problema sa sastavom. Očekuje se meč s mnogo golova pod Vezuvom.

 PORTO – GALATASARAY

Iako je Porto veliki favorit na svom terenu, ne otpisujte Galatu. Porto je dobro startao u prvenstvu, unatoč jednom porazu u šest kola, a prvu utakmicu Lige prvaka ove sezone remizirali su sa Schalkeom. Bit će ovo prvi susret ova dva kluba u Ligi prvaka.

PSV – INTER

Nogometaši Intera su favoriti, ali neće imati nimalo lagan zadatak u Eindhovenu. Momčad Luciana Spallettija ušla je u dobar niz nakon preokreta protiv Tottenhama u prvom kolu (2:1). Otada su upisali još tri pobjede, od kojih je jedna protiv neugodne Fiorentine. Ni PSV nije repa bez korijena. Igraju sjajnu u prvenstvu Holandije, a pobjeda nad Ajaxom od 3:0 dovoljno govori. Bit će golova.  

TOTTENHAM – BARCELONA

Uz utakmicu u Napulju, ovo je definitivno duel večeri. Barcelona još hvata zalet, dok Tottenham još ima problema da uhvati ritam. Barca već duže vrijeme igra po sistemu toplo-hladno. I ovdje se očekuje susret s mnogo golova.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije