Karte idu kao halva: "Zmajevi" će u Beču igrati na domaćem terenu

J. M.
Karte idu kao halva: "Zmajevi" će u Beču igrati na domaćem terenu
Foto: ÖFB / Stadion Ernst Happel
U četvrtak 15. novembra igra se vjerovatno odlučujuća utakmica 3. grupe B lige UEFA lige nacija. Na stadionu Ernst Happel u Beču sastaju se reprezentacija Austrije i Bosne i Hercegovine, a meč počinje u četvrtak u 20.45 sati.

U Austrijskom fudbalskom savezu (ÖFB) zadovoljno trljaju rukama jer je već prodato 32 hiljade karata za utakmicu u četvrtak. Poređenja radi, prethodnu domaću utakmicu Austrijanaca protiv Sjeverne Irske pratilo je svega 22.300 gledalaca s plaćenim ulaznicama.

No, zadovoljstvo zbog finansijske zarade malo je pomutila najava Bernharda Neuholda, jednog od šefova ÖFB-a, da Austrijanci neće imati prednost domaćeg terena protiv BiH!?

"Ispoštovali smo propis i bosanskohercegovačkom fudbalskom savezu ustupili 3.000 karata za dio predviđen za gostujuće navijače u u trećem nivou F-sektora Happel stadiona. Međutim, ne možemo spriječiti Bosance iz Austrije i drugih zemalja da kupe karte za druge sektore", rekao je Neuhold.

Austrijski mediji ovu situaciju upoređuju s utakmicom Lige prvaka između Schalkea i Galatasaraya: U utorak je u Gelsenkirchenu bilo 18.000 navijača turskog šampiona iako je "zvanično" gostima pripalo znatno manje ulaznica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije