Dramatični trenutak za nogometaše na letu: 'Svi smo mogli biti mrtvi...'

0
Radiosarajevo.ba
Dramatični trenutak za nogometaše na letu: 'Svi smo mogli biti mrtvi...'
Radiosarajevo.ba / Nogometaši Gambije

Nogometaši Gambije krenuli su avionom prema Obali Bjelokosti gdje će sudjelovati na Afričkom kupu nacija, no njihov let se brzo pretvorio  u dramatičnu situaciju.

Devet minuta nakon polijetanja iz glavnog grada, nekoliko igrača i ostalih putnika naglo je zaspalo, a neki su izgubili svijest. Panika je zavladala među putnicima, no pilot je brzo reagirao, okrenuo avion i vratio se na pistu.

Shvatio je da u avionu nema dovoljno opskrbe kisikom te da putnici gube svijest zbog nedostatka normalnog disanja.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Ispostavilo se da sistem opskrbe kabine kisikom nije ispravno funkcionisao, a u zraku je bila opasna koncentracija ugljikovog dioksida.

Važno je napomenuti da je među putnicima bio i bivši igrač Hajduka, Hamza Barry.

Izbornik Tom Saintfiet izjavio je za nizozemsku televiziju: "Svi smo mogli biti mrtvi. Jako brzo smo zaspali, a neki se nisu probudili ni nakon slijetanja. Da smo bili još pola sata u zraku, svi bismo danas bili mrtvi. Ovo je potpuno neprihvatljivo."

Srećom, niko od igrača nije pretrpio posljedice, svi su se na kraju probudili, iako su bili u šoku. Ovaj incident naglašava ozbiljnost problema s opskrbom kisikom u avionima te važnost pravovremenog djelovanja pilota u takvim situacijama, piše Večernji list

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije