Drama u Italiji: Uoči utakmice Serie A izbio požar u svlačionici

0
Radiosarajevo.ba
Drama u Italiji: Uoči utakmice Serie A izbio požar u svlačionici
Foto: Prtcsr/Twitter / Vatrogasci kod stadiona

Utakmica između Empolija i Leccea u sklopu Serie A kasni zbog toga što su obje ekipe evakuirane nakon što je u svlačionici izbio požar pa su morali intervenirati i vatrogasci.

Susret je bio na rasporedu u ponedjeljak u 18:30 sati, no otprilike sat vremena prije toga nogometaši Empolija, za koji igra i bivši igrač Dinama Marko Pjaca, su osjetili dim. Prema izvješaju DAZN-a, primijetili su da je je došlo do kratkog spoja u instalacijama iznad svlačionice i da se počela širiti vatra, prenosi Jutarnji.hr.

Obje ekipe su ubrzo evakuirane, a u svlačionice su uletjeli vatrogasci kako bi ugasili požar. Iako je to brzo napravljeno, kako se radi o kvaru na instalacijama postojala je bojazan da bi moglo doći do novih problema pa je provedena i istraga što se točno dogodilo kako bi se izbjegle veće štete i potencijalna tragedija s obzirom na velik broj ljudi na stadionu.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Do novinara je vijest o ovom nesvakidašnjem događaju došla tek kada je nogometaš Empolija Tommaso Baldanzi pitao smije li koristiti toalet u prostoru namijenjenom za medije. Također, nogometaši Leccea su samo 20 minuta prije početka utakmice bili na terenu kako bi se zagrijali, no na nogama su imali natikače, a ne kopačke.

Kako stvari za sada stoje, utakmica će početi u 19:30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije