Drama u Heidenheimu: Velikan njemačkog fudbala preživio baraž

Radiosarajevo.ba
Drama u Heidenheimu: Velikan njemačkog fudbala preživio baraž
Foto: SV Werder / Detalj s utakmice u Heidenheimu

U revanš utakmici baraža za ulazak-opstanak u Bundesligi Heidenheim i Werder su igrali neriješeno 2:2. Ovaj rezultat osigurao je opstanak Werderu nakon što je prije četiri dan prvi meč u Bremenu završen bez golova 0:0.

Iako je bio blizu da prvi put ispadne iz Bundeslige nakon 40 godina Werder se spasio u dramatičnoj utakmici u Heidenheimu. Theuerkauf je autogolom donio vodstvo Werderu već u 3. minuti i taj rezultat je bio na semaforu do samog finiša.

Onda su domaćini izjednačili golom Kleindiensta (85) i krenuli u juris po drugi gol. No, Werder je u sudijskom vremenu još jednom došao u vodstvo preko Augustinssona, da bi Kleindienst svojim drugim golom postavio konačnih 2:2.

Više nije bilo vremena za igrače Heidenheima, malog kluba s juga Njemačke koji je osvajanjem trećeg mjesta u "Cvajti" ostavrio najveći uspjeh u historiji. S druge strane, četverostruki njemački prvak Werder je osigurao nastavak 40-godišnjeg nastupa u Bundesligi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije