Drama u Championshipu: Slaven Bilić osvojio jackpot od 200 miliona eura!

Radiosarajevo.ba
Drama u Championshipu: Slaven Bilić osvojio jackpot od 200 miliona eura!
Twitter / Slaven Bilić

U utorak navečer odigrane su utakmice posljednjeg kola Championshipa, drugog razreda engleskog klupskog fudbala. Još ranije je Leeds osigurao prvo mjesto i povratak u Premiership, no prava drama viđena je u borbi za drugo mjesto.

Na kraju je West Bromwich Albion, koji s klupe predvodi hrvatski trener Slaven Bilić, osvojio drugo mjesto i direktni plasman u Premijer League, vrijedan 200 miliona eura! 

WBA je igrao samo 2:2 na svom terenu protiv Queens Park Rangersa, no najveći rival Brentford izgubio je "kući" od Barnsleyja 1:2. Brentford je imao priliku da se vrati u elitni razred nakon 73 godine!

Treći kandidat za direktni plasman u Premiership – ekipa Fulhama – igrala je 1:1 u gostima s Wiganom, ali i da su pobijedili ne bi uspjeli prestići WBA.

U baraž za preostalu ulaznicu za Premier League, pored Brentforda i Fulhama, idu i velški klubovi Cardiff i Swansea. I ovdje je bilo dramatično jer je bivši europski prvak Nottingham Forest na svom terenu poražen od Stokea 1:4 i sa petog mjesta koje vodi u baraž pao na sedmu poziciju.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije