Donnarumma umjesto na ispite otišao na Ibizu, reagirala i ministrica

Radiosarajevo.ba
Donnarumma umjesto na ispite otišao na Ibizu, reagirala i ministrica
EPA / Gianluigi Donnarumma
Puno je prašine u Italiji ponovno digao Gianluigi Donnarumma. Ovog puta ne zbog ugovora, već zbog toga što je umjesto na završne ispite u školi otišao na odmor na Ibizu.

Nakon što je završio nastup na Europskom prvenstvu igrača do 21 godine, trebao je proći ispite kako bi dobio diplomu i to godinu unaprijed.

Realno ništa ne Donnarumma ne gubi, osim što je već mogao završiti školu, no problem bi mogao biti ako sljedećeg ljeta s Italijom ode na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. To što nije otišao na završne ispite znači i siguran ostanak u Milanu.

No, zbog Donnarummine odluke da umjesto ispita, ode na Ibizu reagirala i je italijanska ministrica obrazovanja Valeria Fedeli koja mu je poslala otvoreno pismo. 

"Stvarno se nadam da ćeš završiti svoje školovanje sljedeće godine bez oklijevanja. Ne osuđujem vašu odluku, ali nadam se da ćete pokazati da vrhunski sportisti mogu biti i sjajni učenici, kao i mnogi drugi u prošlosti. Nemojte odustati od učenja", napisala je Fedeli u Gazzetti dello Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije