Dolazio u Međugorje, trenirao Džeku: Roberto Mancini pronašao novi klub

Radiosarajevo.ba
Dolazio u Međugorje, trenirao Džeku: Roberto Mancini pronašao novi klub
/ Foto: Sport Express
Rijetko je koji trofejni trener toliko osporavan kao Roberto Mancini. Italijanski stručnjak osvojio je neki trofej u svakom klubu u kojem je radio (Fiorentina, Lazio, Inter, Manchester City, Galatasaray), no mnogi smatraju da je imao dosta sreće.

I "pomoći s neba" kao kad je prije pet godina posjetio Međugorje nakon čega je njegov Manchester City, s Edinom Džekom u timu, stigao do titule engleskog prvaka jer je direktni konkurent Manchester United prokockao osam bodova prednosti.

Od odlaska iz Cityja izblijedila je trenerska veličina Roberta Mancinija: Angažman u Galatasarayu bio je samo djelomično uspješan, a drugi mandat u Interu završen je debaklom. Zato je malo iznenađenje unosan posao koji je u Rusiji  dobio bivši italijanski reprezentativac.

Mancini će na klupi Zenita iz Sankt Peterburga zamijeniti u nedjelju otpuštenog Rumuna Mirceu Luceskua.

Već je posjetio ured Gazproma u Moskvi, gdje je razgovarao s Aleksejem Millerom, predsjednikom Upravnog odbora glavnog sponzora Zenita. Očekuje se da će Mancini potpisati dvogodišnji ugovor s opcijom produženja za još jednu sezonu.

Mancini i njegov tim (uvijek ga prati grupa od pet ili šest ljudi) koštat će Zenit oko 7,5 miliona eura godišnje, od čega će dvije trećine iznosa otići na trenera. Asistent će mu biti Fausto Salsano koju je tu funkciju obavljao i u Manchinijevoj eri u Interu, Cityju i Galatasarayu.

Šefovi Gazproma obećali su odriješiti kesu za pojačanja nakon razočaravajuće sezone koju je Zenit završio na trećem mjestu Premier lige Rusije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije