Bahtijarević: Bez cijepljenja, neće se moći baviti sportom profesionalno

Radiosarajevo.ba
Bahtijarević: Bez cijepljenja, neće se moći baviti sportom profesionalno
PrtScr / Azerbejdžan - Hrvatska

Doktor hrvatske fudbalske reprezentacije i članom Uefine zdravstvene komisije Zoranom Bahtijarevićem je u razgovoru za Index.hr govorio o pokretanju fudbala u Hrvatskoj, mjerama koje će se provoditi na stadionima i o vakcinacijama kada vakcina bude otkrivena.

On između ostalog smatra da će fudbal nakon korone doći tek nakon pronalska vakcine, a da razloge pojedinih sportista koji su kazali da se neće vakcinisati ne želi komentarisati.

"Postoje roditelji koji odbijaju cjepivo, ali osobno smatram da je uz antifašizam, cjepivo najveća tekovina 20. stoljeća. U određenim županijama u kojima procijepljenost nije visoka nama su se vratile ospice. Djeca umiru od bolesti koju smo desetljećima smatrali iskorijenjenom.

Potrebno je razgovarati o ovom problemu i u sportu. To je političko, zdravstveno i filozofsko pitanje. Slično je i s antidoping testovima, postoje sportaši koji se tome protive, ali oni se ne mogu natjecati u profesionalnom sportu. Onaj tko se ne želi cijepiti u budućnosti se neće moći baviti profesionalnim sportom, to je moj osobni stav i uvjerenje. Moramo čuvati zdravlje sportaša, to je preduvjet za natjecanje", kazao je Bahtijarević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije