Dodatna kazna za veznog igrača Newcastlea: Tonali se kladio na sebe

0
Radiosarajevo.ba
Dodatna kazna za veznog igrača Newcastlea: Tonali se kladio na sebe
Foto: EPA / Sandro Tonali

Vezista Newcastlea Sandro Tonali dobio je dodatnu dvomjesečnu suspenziju zbog 50 kršenja pravila klađenja FA.

U pisanim razlozima koje je objavio FA, Tonali je priznao da je između augusta i oktobra prošle godine stavio 40 do 50 opklada na fudbal, uključujući četiri opklade na pobedu Newcastlea.

Ovaj 23-godišnjak - koji je priznao da je svjestan da je klađenje na fudbal nezakonito - igrao je u četiri od pet mečeva, au drugom je bio neiskorištena zamjena. Međutim, u FA smatraju da integritet tih mečeva nije doveden u pitanje zbog Tonalijevog klađenja.

Biden čvrsto uz Izrael: "Ono što se događa u Gazi nije genocid"

Biden čvrsto uz Izrael: "Ono što se događa u Gazi nije genocid"

U pisanim razlozima dodato je: „Dok se Tonali kladio na svoj tim, sve ove opklade su bile za pobjedu njegovog tima (NUFC) u dotičnom meču. Tonalijev obrazac klađenja u tom pogledu je dosljedan."

"Nije bilo oštećenja integriteta ili percepcije integriteta dotične utakmice ili igre u cjelini", dodali su iz FA.

Tonali je rekao da se ne može sjetiti tačnog iznosa koji je naveo za svaku opkladu, ali to ne bi bilo više od 10.000 eura (8.560 funti). Takođe je priznao da bi se kladio na druge utakmice u Premijer ligi, ali je negirao da se kladio na Ligu šampiona ili međunarodni fudbal.

U pisanim razlozima se također navodi da je Tonali sam prijavio kršenja 20. oktobra 2023. godine, što je ocijenjeno kao "najranija moguća prilika", piše Sky.

U pisanim razlozima dodaje se da je Tonali "dobrovoljno otkrio sve ključne dokaze na koje se FA nastoji osloniti. Bez Tonalijeve proaktivne pomoći u ovom slučaju, FA ne bi imao slučaj. Ova činjenica je suštinski aspekt ovog slučaja ."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije