Divljanje Zvezdaša u Bernu: Policija objasnila pucnjavu, Delije napale i goste kafića

Radiosarajevo.ba
Divljanje Zvezdaša u Bernu: Policija objasnila pucnjavu, Delije napale i goste kafića

Haotične scene uoči utakmice play-offa kvalifikacija Lige prvaka između Young Boysa i Crvene zvezde još su tema medija u Švicarskoj.

Haos u Bernu: Navijači Zvezde potukli se s prolaznicima uz skandiranje "Ubij Šiptara"

Osim pet povrijeđenih osoba, javnost u ovoj zemlji naročito je šokirala pucnjava na ulicama Berna.

Desilo se to u području Hodlerstrasse/Kleeplatz  gdje je policajac morao ispaliti nekoliko hitaca u zrak kako bi smirio razularene "Delije".

"Život jedne osobe bio je ugrožen i policajac je bio primoran da ispali tri hica upozorenja", rekao je Christoph Gnägi, glasnogovornik kantonalne policije Bern za Blick.

O kakvom se raritetu radi, govori službeni podatak da policajci u Bernu ispaljuju hice upozorenje između nula i četiri puta godišnje!

Danas se saznaje da su meta napada "Delija" bili i posjetioci kafića Kairo, šjer je navijače Crvene zvezde razbjesnila istaknuta LGBT zastava!

"Svi smo se uplašili. Srpski navijači su počeli da urlaju, u vrt kafića poletjele su limenke i flaše piva, staklena boca pogodila je fasadu kuće", rekla je Trine Pauli, vlasnica kafića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije