Zagrebački Dinamo putuje u Rusiju uspavanom Krasnodaru

0
Radiosarajevo.ba
Zagrebački Dinamo putuje u Rusiju uspavanom Krasnodaru
Foto: EPA-EFE / Dinamo Zagreb

U sklopu šesnaestine finala Lige Europe, večeras se u Rusiji sastaju domaći Krasnodar i Dinamo Zagreb.

Utakmica počinje u 18.55 sati.

Jedini preostali hrvatski predstavnik, Dinamo Zagreb, ima mogućnost plasirati se u osminu finala Europa Lige, i na tom putu im stoji nimalo lak protivnik, ruski Krasnodar.

Rusi će tražiti svoju treću uzastopnu pobjedu kod kuće u Ligi Evrope, i ovoj utakmici će pristupiti sa malo više napadačkog stila. Međutim, Krasnodar nije u akciji od 17. decembra prošle godine, te da su malo „zahrđali“.

Krasnodar je ove godine završila kao trećeplasirana ekipa grupe E u ovogodišnjoj Ligi prvaka, pored jakog Chelsea i Seville, te su tim rezultatom ostvarili plasman u 1/16 finala Europa lige.

U proteklih nekoliko sezona, Krasnodar se pokazao kao solidna Ruska ekipa, čak su uspjeli ostvariti i neke rezultate u Europi, ali ove sezone izgledaju prilično slabo. Osim što su ispali iz Lige prvaka, ne ide im dobro ni u domaćem prvenstvu, gdje zauzimaju sedmo mjesto. Do sada su pobijedili u devet od 19 utakmica, zaostajući velikih 11 bodova iza vodećeg Zenita iz Sankt Peteresburga.

Ono što je važno naglasiti je to da je Krasnodar jako dobro organizovana ekipa u odbrani. Ove sezone primili su samo 19 golova u 19 utakmica, što ih čini trećom najboljom obrambenom ekipom u Rusiji.

Dinamo putuje u Rusiju u vrlo dobroj formi i puni samopouzdanja. Završili su grupnu fazu Europske lige kao pobjednici svoje grupe, ispred Feyenoorda, CSKA Moskve i AC Wolfsbergera.

Već odavno ova ekipa nije ona na kojoj se stvara što bolja gol-razlika u Europi, kao što je to bilo nekada. Nevjerovatna je i činjenica da su ostali neporaženi u svih svojih šest utakmica u grupnoj fazi, pobijedivši u svakoj od zadnje četiri. Stekli su puno iskustva posljednjih godina, što im je značajno podiglo samopouzdanje i sada igraju poprilično dobro. 

Dinamo je jedna od najboljih obrambenih ekipa u cijelom takmičenju, gdje su u pet od šest utakmica svoju mrežu ostavili nedirnutom. Jedini put kad im je netko dao gol je u posljednjem kolu grupne faze, kada su već osigurali prolazak dalje.Osim toga, njihov napad je također vrlo moćan. Postigli su dva i više gola u svakoj od svoje posljednje tri pobjede u grupi.

Osim Lige Evrope, i u domaćem prvenstvu im ide vrlo dobro. U posljednjih osam utakmica pobijedili su u njih šest, od kojih je možda najvažnija ona prošlog vikenda nad trenutno najvećim rivalima za naslov – NK Osijek sa 1-0.

Kladionica MOZZART je ovu utakmicu uvrstila u svoju ponudu. Tako je kvota na Krasnodar 2,35, neriješeno 3,20, a na Dinamo Zagreb 3,15.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije