Dinamo i Crvena zvezda u grupnoj fazi Evropske lige

0
Anadolija
Dinamo i Crvena zvezda u grupnoj fazi Evropske lige
Foto: FK Crvena zvezda / S utakmice Crvena zvezda - Ararat

Dinamo Zagreb slavio je večeras na Maksimiru protiv Flore iz Talina rezultatom 3:1 u susretu play-offa Evropske lige, čime je prošao u grupnu fazu takmičenja.

Takmičenje će nastaviti i Crvena zvezda iz Beograda koja je slavila protiv armenskog Ararata sa 2:1, javlja Anadolu Agency (AA).

Večeras je na rasporedu ukupno 21 utakmica play-offa Evropske lige u fudbalu, u kojima se 42 kluba bore za nastavak takmičenja u grupnoj fazi.

Dinamo Zagreb je na stadionu Maksimir ugostio ekipu Flore iz estonske prijestolnice Talina.

"Modri" su poveli već u 11. minutu golom Marija Gavranovića, a 15 minuta kasnije Gavranović ponovo u centru pažnje, ovog puta kao asistent, dodaje loptu Ademiju koji povećava vodstvo Dinama na 2:0.

U 65. minuti Vlasiy Sinyavskiy s lijeve strane sjajno prolazi kroz kazneni prostor Dinama i smanjuje razliku na 2:1. No, strijelac drugog pogotka Ademi u 87. minuti pogađa za 3:1 i rješava utakmicu, što je bio i konačan rezultat.

Ekipa Crvene zvezde za prolazak u grupnu fazu Evropske lige borila se u Nikoziji protiv armenskog Ararata.

Bez golova na utakmici do samog kraja prvog poluvremena, kada Aleksandar Katai u posljednjim sekundama 45. minute postigao pogodak za vodstvo Zvezde od 1:0.

U drugom poluvremenu, tačnije u 60. minuti Diego Falcinelli povećava vodstvo beogradske ekipe na 2:0. Desetak minuta kasnije, fudbaler Ararata Mailson Lima postiže pogodak i smanjuje vodstvo Zvezde na 2:1. To je bio konačan rezultat susreta, Zvezda je po četvrti put u grupnoj fazi Evropske lige.

- Rezultati do sada odigranih utakmica play-offa -

Dinamo – Flora 3:1

Ararat – Crvena zvezda 1:2

CFR Cluj - KuPS 3:1

Charleroi - Lech: 1:2

Liberec - APOEL: 1:0

Malmo FF - Granada: 1:3

Rosenborg - PSV: 0:2

Rijeka pobijedila Kopenhagen

Rijeka je pobijedila Kopenhagen s 1:0 u play-offu i izborila Europsku ligu! U jednoj utakmici, u kojoj su bili gosti, Riječani su uspjeli svladati favorizirane Dance i plasirati se u grupnu fazu ovog natjecanja.

Rijeka je do pobjede stigla autogolom Petera Ankersena u 20. minuti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije