Dinamo izgubio nakon produžetka, Gojak promašio nemoguće

Radiosarajevo.ba
Dinamo izgubio nakon produžetka, Gojak promašio nemoguće
Foto: EPA-EFE / Jonas slavi

Fudbaleri zagrebačkog Dinama večeras su nakon velike pobjede na Maksimiru (1:0) nad Benficom u prvom susretu, gostovali na stadionu Luz u Lisabonu i uspjeli su pružiti dostojan otpor jednoj od najvećih europskih ekipa, ali je Benfica prošla u četvrtfinale nakon produžetka s ukupnih 3:1.

Benfica je bila bolji protivnik u prvom poluvremenu. Pokušavali su Andrija Živoković u 23 minuti, Pizzi u 38. i Rafa Silva u 42, ali se rezultat nije mijenjao.

U 52. minuti Dinamo je zaprijetio preko Petkovića, ali je siguran golman domaćih. Odolijevao je Dinamo sve do 71. minute susreta, a onda je Jonas pogodio s vrha šesnaesterca. Mogao je do kraja regularnih 90 minuta postići još jedan pogodak, ali njegov udarac nije precizan. Ostalo je nakon 90 minuta bez promjene rezultata.

U nastavku prvu priliku imao je Dinamo, ali pokušaj Gavranovića hvata Vlachodimos. U 95. minuti domaćin je došao do drugog gola. Nakon odbijene lopte šutirao je Ferro, a njegov udarac nije mogao zaustaviti Livaković. Već u narednom napadu pokušao je Gojak, ali bez promjene rezultata. Promašio je reprezentativac BiH nemoguće, a samo par minuta kasnije Bjelica ga je zamijenio.

Kazna je stigla u 105. minuti kada je pogodio Grimaldo, a samo minutu ranije zbog drugog žutog kartona isključen je Stojanović. Ostalo je do kraja susreta 3:0 za Benficu.

Pravu dramu vidjeli smo u Pragu. Nakon što su Slavija i Sevilla još jednom odigrali 2:2, utakmica je otišla u produžetak. U dodatnih 30 minuta prvi su se radovali gosti. Pogodio je Vazquez u 98. minuti. U 102. minuti domaćin je izjednačio, a pogodio je Van Buren. U 119. minuti prava ludnica. Pogodio je Kjaer svoju mrežu i izazvao pravu erupciju oduševljenja.

Četvrtfinalisti Europske lige:

Chelsea, Villarreal, Napoli, Eintracht Frankfurt, Valencia, Arsenal, Benfica i Slavia Prag. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije