Poznata tri učesnika četvrtfinala Europske lige: Drama Valencije

Radiosarajevo.ba
Poznata tri učesnika četvrtfinala Europske lige: Drama Valencije
Foto: EPA-EFA / Krasnodar - Valencia

Odigrana su tri revanš susreta osmine finala Europske lige, a nakon ovih duela saznali smo i tri putnika među osam najboljih ekipa u Europskoj ligi.

Tako je Chelsea s impresivnih 8:0 prošao u četvrtfinale, a stradao je Dynamo Kijev. Nakon 3:0 na Stamford Bridgeu u prijestolnici Ukrajine bilo je 5:0 za goste.

Salzburg je slavio rezultatom 3:1 protiv Napolija, ali to nije bilo dovoljno za prolaz dalje s obzirom na to da je talijanska ekipa u prvom duelu slavila rezultatom 3:0.

Krasnodar je u prvom susretu poražen od Valencije rezultatom 2:1 na Mestalli, a večeras je golom Suleymanova u 85. minuti poveo 1:0, ali je Guedes pogodio u 93. za veliko slavlje Šišmiša. 

U 21 sat igra se još pet utakmica. Arsenal će dočekati Rennes (gosti u prvoj slavili 3:1), Benfica Dinamo Zagreb (Prva 1:0 za Dinamo), Inter će ugostiti Frankfurt (0:0), Slavia Prag Sevillu (2:2), a Villarreal brani 3:1 iz St. Petersburga protiv Zenita.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije