Dijamant velikog srca: Edin Džeko podržao Udruženje gluhih sportista u BiH

Radiosarajevo.ba
Dijamant velikog srca: Edin Džeko podržao Udruženje gluhih sportista u BiH
/ printscreen
Informativni centar za gluhe i Udruženje gluhih sportista u BiH pokrenuli su medijsku kampanju kako bi se pomogao historijski, prvi nastup naših fudbalera na Europskom prvenstvu gluhih kroz kvalifikacije početkom naredne godine u Velsu.

Kampanju pod nazivom #DEAFinitivno pobjeda podržao je kapiten fudbaleske reprezentacije BiH Edin Džeko, a udruženja gluhih pozivaju i druge pojedince i institucije da pomognu projekt.

"Do danas smo sve sami radili uz povremenu podršku ljudi i institucija koji su prepoznali važnost naših projekata. Sada nam je definitivno potrebna bilo kakva podrška. Prva javna ličnost koja je podržala našu reprezentaciju je Edin Džeko. Specifičnom proslavom pogotka pokazao je da su mu gluhe osobe u srcu. Trebamo vašu podršku jer sport je naš zvuk. Uz vašu podršku idemo po pobjedu", saopćili su predstavnici Udruženja gluhih sportista u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije