Detalji nesreće: Reyes je jurio 200 km/h, Brabus Mercedes pretvoren u zgarište

Radiosarajevo.ba
Detalji nesreće: Reyes je jurio 200 km/h, Brabus Mercedes pretvoren u zgarište

Jose Antonio Reyes poginuo je u subotu u saobraćajnoj nesreći na cesti između Seville i Utrere, njegova rodnog grada. Do nesreće je došlo nešto prije podneva na autocesti, Reyes je izletio s ceste nakon čega se automobil prevrnuo i zapalio, piše AS, a prenosi index.hr

Španjolski AS javlja da je Reyes u svom Brabus Mercedesu jurio oko 200 km/h, a nakon izlijetanja s ceste udario je u nekoliko betonskih blokova nakon čega je automobil završio na krovu i planuo. 

Reyes se vraćao iz Almendraleja, gdje je bio na treningu Extremadure, a kada nije izabran u sastav za utakmicu s Cadizom, odlučio se sa svojim rođacima Jonathanom Reyesom i Juanom Manuelom Calderonom vratiti natrag u grad.

Reyes i njegov mladi rođak su poginuli, a Calderon se nalazi na intenzivnoj njezi i nije poginuo, iako je jutro javljeno kako nitko nije preživio. 

Poginuo bivši igrač Arsenala Jose Antonio Reyes

U Utreri su proglašena dva dana žalosti, a sve zastave bit će na pola koplja. Također, večerašnje finale Lige prvaka između Liverpoola i Tottenhama započet će minutom šutnje u čast poginulom Reyesu. 

Reyes je poginuo u 35. godini života i iza sebe ostavio ženu i troje djece. Karijeru je započeo u Sevilli, a igrao je još za Arsenal, Real Madrid, Benficu, Atletico Madrid, Espanyol, Cordobu, kineski XJ Leopard i Extramaduru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije