Deseto kolo Premijer lige započinje utakmicom između Veleža i Posušja

0
Radiosarajevo.ba
Deseto kolo Premijer lige započinje utakmicom između Veleža i Posušja
Foto: Facebook / Velež-Posušje

Večerašnjom utakmicom na Stadionu Rođeni počinje deseto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, nakon kojeg slijedi dvosedmična pauza.

U petak, 6. oktobra od 18 sati ekipa Veleža će ugostiti ekipu Posušja i tim susretom će biti otvoreno deseto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Obje ekipe u ovu utakmicu ulaze skoro izjednačene, kako položajem na tabeli i brojem bodova, tako i formom. Velež je trenutno na petom mjestu sa 14 bodova, dok je Posušje jednu poziciju ispod i sa jednim bodom manje. U posljednjoj utakmici Velež je poražen na gostovanju kod Borca rezultatom 2:0, dok je Posušje na svom terenu remiziralo sa Tuzla Cityem rezultatom 1:1.

Elon Musk kritikovao američku politiku: Tvrdi da će upropastiti vlastitu valutu

Elon Musk kritikovao američku politiku: Tvrdi da će upropastiti vlastitu valutu

Iz ekipe Veleža su istaknuli kako se nisu u potpunosti odmorili od utakmice protiv Borca, ali i da imaju veliko poštovanje prema Posušju.

"Jako dobra ekipa, namučili su sve protivnike do sada, bilo da su pobijedili ili izgubili. Ali nama je to dodatni motiv i veselimo se utakmici. Nadam se da će biti pune tribine, petak je navečer i imamo razloga da svi uživamo u dobrom fudbalu", izjavio je Dean Klafurić, šef stručnog štaba Veleža.

Nermin Bašić: 'Nije sve u parama, na kraju ćemo vidjeti gdje će završiti Željo, a gdje Sarajevo...'

Nermin Bašić: 'Nije sve u parama, na kraju ćemo vidjeti gdje će završiti Željo, a gdje Sarajevo...'

Njegov kolega sa klupe Posušja je također pohvalio ekipu Veleža, ali je i istaknuo kako dolaze sa jasnim ciljem.

"Mi jako dobro poznajemo njihove vrijednosti, ekipa su koja teži igri, jako su tehnički potkovani s fantastičnim pojedincima. Međutim i mi smo ekipa koja želi igrati, ali bez obzira na probleme koje imamo, idemo se nadigravati i pokušati razveseliti sve pristalice našeg kluba", izjavio je.

Glavni arbitar večerašnjeg susreta bit će Danijel Perić, debitant u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a za kojeg se već veže nekoliko kontroverzi. Ostaje nam da vidimo kakav će biti njegov debi i nadati se da će se nakon utakmice najmanje govoriti o suđenju.

Večerašnju utakmicu možete pratiti uživo na Arena Sport 1 Premium, piše Scsport.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije