Favoriti slavili: Deseta pobjeda Chelseaja zaredom

Radiosarajevo.ba
Favoriti slavili: Deseta pobjeda Chelseaja zaredom
/ FC Chelsea / Ilustracija
Utakmice 16. kola engleskog Premiershipa odigrane su sinoć, a slavili su gotovo svi favoriti.

Vodeći Chelsea upisao je desetu pobjedu zaredom, United je u finišu susreta stigao do pobjede protiv Palacea, Liverpool je s 3:0 pregazio Middlesbrough, a Bilićev West Ham slavi važnu domaću pobjedu Burnleyja.

Chelsea i dalje vodi sa šest bodova prednosti ispred pratitelja, a Conte i društvo došli su do desete uzastopne prvenstvene pobjede slavivši u gostima kod fenjeraša Sunderlanda s 1-0. Pogodak odluke postigao je Cesc Fabregas u 40. minuti

Liverpool je u gostima nadigrao Middlesborough s 3-0 i ponovno došao na drugo mjesto ljestvice. Domaći su doživjeli najteži poraz sezone, a junak pobjede kod ekipe trenera Kloppa bio je Lallana s dva gola i asistencijom za Origija.

Tottenham je s 3-0 kod kuće nadigrao Hull City, uz dva gola Eriksena. Manchester City ponovno nije briljirao, jedva su kod kuće dobili Watford s 2-0 golovima Zabalete (33) i Silve (86). Manchester United je golom Ibrahimovića tri minute prije kraja pobijedio u gostima Crystal Palace s 2-1.

Do pobjede je konačno došao i West Ham. Čekićari su kod kuće slavili protiv Burnleya s 1-0 pogotkom Noblea u trećoj minuti sudijske nadoknade. Noble je imao sreće jer je to bio kazneni udarac kojeg mu je golman obranio, no napadač West Hama je bio prvi na odbijenoj lopti.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije