Deschamps: Payet pravi razliku; Iordanescu: Ne želim pričati o prvom golu

Radiosarajevo.ba
Deschamps: Payet pravi razliku; Iordanescu: Ne želim pričati o prvom golu
L'Equipe / Payet i Deschamps
Evropsko prvenstvo, 15. po redu počelo je večeras u Francuskoj utakmicom između domaćina prvenstva i Rumunije. Slavili su Francuzi prelijepim golom Dimitrija Payeta.

Kraj utakmice selektori dvije reprezentacije dočekali su u različitom raspoloženju. Rumuniju Anghela Iordanescua dijelile su minute od velikog boda, a onda je  Didiera Deschampsa spasio Payet.

Didier Deschamps:

"Dimitri je igrač koji pravi razliku. Kada možete tako da pogodite rašlje, onda to rješava brojne probleme. Otvaranje prvenstva na domaćem terenu nikada nije lagano. Imali smo mnogo prilika, ali pravili smo i dosta grešaka na sredini terena. Želio sam da pobijedimo, a na kraju smo igrali i sa četiri napadača", rekao je selektor Francuske.

Anghel Iordanescu:

"Odigrali smo dobru utakmicu, imali smo dosta prilika nakon kojih smo mogli postići pogodak. Da smo iskoristili neku od njih, mislim da bi utakmica otišla u drugom pravcu. Igrači su ispoštovali dogovor iz svlačionice, ali bilo je situacija u kojima smo lako gubili duele na sredini terena. Teško je reći da li je kod prvog gola bio faul ili ne. Ne želim da pričam o tome", rekao je nakon utakmice selektor Rumunije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije