Majstorija Dimitirija Payeta za veliku pobjedu Francuza protiv Rumunije

Radiosarajevo.ba
Majstorija Dimitirija Payeta za veliku pobjedu Francuza protiv Rumunije
EPA / Dimitri Payet
Evropsko prvenstvo u Francuskoj počelo je u petak navečer utakmicom između Francuske i Rumunije na petom stadionu po veličini u Evropi, Stade de Franceu. Slavio je domaćin rezultatom 2:1.

Rumunija je bolje otvorila utakmicu. Igrao se četvrti minut susreta, kada je fantastičnom intervencijom Hugo Lloris, zaustavio Stancua. Francuska je uzvratila sedam minuta kasnije, ali odličan centaršut Payeta nije iskoristio Giroud. Tri minute kasnije Griezmann je šutirao glavom, a njegov udarac zaustavila je stativa Tatarusanuovog gola.

Prvi žuti karton na Evropskom prvenstvu dobio je Vlad Chiriches u 32. minuti susreta. U 36. minuti susreta novu priliku imao je Griezmann, ali njegov udarac odlazi pored stative. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je u 47. minuti susreta, Olivier Giroud, ali je njegov udarac glavom, otišao preko prečke gola Rumunije.

Fantastičnu priliku da dovede Rumuniju u vodstvu na početku drugog poluvremena opet je imao Bogdan Stancu. Ovaj put nije ga zaustavio Lloris, šutirao je pored stative gola Francuske. Uzvratio je Giroud u 52. minuti, ali se rezultat nije mijenjao. U 57. minuti susreta nakon asistencije Payeta, odlično je šutirao Pogba, ali je njegov udarac zaustavio golman Rumunije.

U nastavku akcije Francuska dolazi do vodstva. Olivier Giroud iskoristio je grešku Tatarusanua i pogodio za erupciju na Stade de Franceu. Rumunija je izjednačila s bijele tačke u 65. minuti susreta. Bogdan Stancu je bio precizan i šokirao domaće navijače.

Olivier Giroud je u 69. minuti susreta postao drugi igrač koji je zaradio javnu opomenu na ovom Evropskom prvenstvu. U 82. minuti s nekih 20-ak metara šutirao je Martial, ali je golman Rumuna siguran. U 89. minuti susreta Dimitri Payet je fantastičnim golom donio pobjedu Francuskoj. Velika je ovo pobjeda za domaćina prvenstva, prije svega zbog samopouzdanja pred nastavak prvenstva. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije