Derby della Capitale: Lazio izgorio u želji, Vučica je kraljica Rima

Radiosarajevo.ba
Derby della Capitale: Lazio izgorio u želji, Vučica je kraljica Rima
EPA / Edin Džeko
Danas se u Italiji igralo 15. kola Serie A a derbi kola odigrao se u Rimu gdje su se sastali Lazio i Roma.

Roma je sa 2-0 savladala Lazio u vječitom gradskom derbiju, nanijevši mu tako četvrti uzastopni poraz u međusobnim duelima. S druge strane, Rimljani su trijumfom stigli na diobu drugog mjesta sa Milanom i do kraja sezone bi trebali barem biti konkurent Juventusu za naslov prvaka.

Treneri su izveli sljedeće početne sastave:

Sastavi_Lazio_Roma.JPG - Derby della Capitale

Lazio je u prvom dijelu utakmice nadigrao Romu i bio je bolji tim, ali nije uspio stići do pogotka, a Roma je u drugom dijelu susreta igrala bolje od domaćina.

Bolju igru Rome u nastavku meča najavio je Edin Džeko u 53. minutu, čiji je udarac uspio da zaustavi golman Lazia.

Kevin Strootman je iskoristio nevjerovatno grešku Brazilca Wallacea koji ga je pokušao driblati u 64. minuti. Ovaj mu je oteo loptu i postigao je gol, a onda je Roma bila oprezna u nastavku susreta i čekala grešku domaćina.

Domaći su pogriješili u 77. minuti, tačnije Radja Nainggolan je postigao odličan gol sa velike distance zahvaljujući lošoj postavci golmana Marchettija, tako da je Roma postavila temelje za još jednu pobjedu nad Lazijom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije