Derbi u Tuzli bez pobjednika, bodovi za Željezničar i Radnik

Fena
Derbi u Tuzli bez pobjednika, bodovi za Željezničar i Radnik
Fena / Ilustracija
U derbi susretu  16. kola nogometne BH Telecom  Premijer lige Bosne i Hercegovine  ekipe Slobode i Zrinjskog u Tuzli su igrale neriješeno 3:3, Željezničar je u Vitezu slavio  sa 2:0, dok je Radnik u Bijeljini  bio bolji od Metalleghea sa 1:0. 

U derbiju na Tušnju aktualni prvak i lider na tabeli u 54. minuti vodio je sa ubjedljivih   3:0, ali su Tuzlaci u narednih 20-ak minuta uspjeli da naprave preokret i zasluženo dođu do boda.  

Mostarci su poveli u 15. minuti golom Jasmina Mešanovića, samo minut kasnije  rezultat je povećao Oliver Petrak, dok je strijelac trećeg gola bio Nemanja Bilbija u 51. minuti. Strijelci za preokret Tuzlaka bili su  Aleksandar Subić u 54., Haris Mehmedagić u 60. i  Sulejman Krpić u 76. minuti. 

Željezničar je do važna tri boda u Vitezu stigao golovima Ivana Lendrića u 27. i 70. minuti, dok  je minimalnu pobjedu ekipi Radnika donio Marko Obradović golom u u 70. minuti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije