Derbi u Madridu, zanimljivo u grupi D

0
Radiosarajevo.ba
Derbi u Madridu, zanimljivo u grupi D
Foto: managingmadrid.com / Liga prvaka

Utakmice petog kola Lige prvaka u grupama od A do D igraju se večeras, a samo su dva tima ranije izborila plasman u nokaut fazu najjačeg klupskog takmičenja na svijetu – Real Madrid i Manchester City.

Bayern Munchen će gostovati Atletico Madridu u grupi A. Jorgandžijama je potrebna pobjeda u ovom susretu kako bi bili sigurni za prolazak dalje.

Lokomotiv i Salzburg igraju u Rusiji, a domaći mogu ostati u igri prolazak dalje u slučaju poraza Atletica, dok gostima preostaje samo borba za treće mjesto koje vodi u Evropsku ligu.

U grupi B Real Madrid ide u goste Shakhtaru i potrebna im je pobjeda ili remi za odlazak u nokaut fazu, mada cilj je pobjeda jer Kraljevski klub želi prvo mjesto u grupi.

U drugom meču Gladbach dočekuje Inter, kojem je jedina nada za opstanak trijumf u ovom meču uz poraz Real Madrida.

Manchester City u grupi C gostuje Portu, a Građani su osigurali plasman dalje. Porto veoma teško može biti ugrožen od strane Olympiacosa, koji ima šest bodova manje.

Bod Portugalaca bi potvrdio zvanično plasman među 16 najboljih. U drugom meču Olympiacos ide u goste Marseilleu koji nema pobjedu i nije postigao nijedan pogodak.

Iako je Liverpool u grupi D bio na korak od plasmana dalje, u prošlom kolu porazom od Atalante situacija se zakomplikovala. Redsi čak mogu izgubiti i prvo mjesto u slučaju večerašnjeg poraza od Ajaxa, a uz to da Atalanta pobijedi Midtyjlland, koji više ni za treće mjesto nema šansi.

Kladionica MOZZART na pobjedu Liverpoola nudi kvotu 1,80, neriješeno 3,80, a na pobjedu gosta kvota je 4,30.

Situacija u grupi B se može itekako zakuhati, piše scsport.ba.

Liga prvaka, peto kolo:

Grupa A

18:55 Lokomotiv Moskva – Salzburg

21:00 Atletico Madrid – Bayern MunchenGrupa B

18:55 Shakhtar – Real Madrid

21:00 Borussia M. – Inter 

Grupa C

21:00 Porto – Manchester City

21:00 Marseille – Olympiacos Grupa D

21:00 Liverpool – Ajax

21:00 Atalanta – Midtjylland

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije